Mrozilla Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam otóż posiadam Aprilia RS 250 z 1997 roku i mam taki problem, a mianowicie chodzi o to, że gdzy sobie jadę i z jedynki zmienię na dwójkę to mi przy lekkim dodaniu gazu dwójke wywala i wskakuje luz, więc podejrzewam, że to coś ze skrzynią biegów jest (pozostałe biegi chodzą ok) i tu nasuwa się moje pytanie, co to za część padła gdyż znalazłem silnik na części własnie do tej apki i po prostu chciałbym wiedzieć co mam kupić bo nie chce wydawać 200zł na skrzynie bez wodzików bądź też 250zł na skrzynię z wodzikami (chłop mówi, że tą włożyć i jeździć) więc wolałbym samą potrzebną część kupić... więc co dokładnie muszę zamówić... wymianą oczywiście się serwis zajmie bo sam wole się nie pchać do takiego silnika :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wodzik. od 2 i 5 jest na osobnej choince ten mniejszy od 1,3,4i 6 jest na jednej choince gdzie sa 2 wodziki ale w 250 musisz jescze popatrzyc ktory wodzik jest od 2ki.wytarlo go z jednej strony stad nie dobija biegu na zazebienie.Badz aparat prowadzacy wodziki badz kosa.ale na 80% wodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmx8 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam kolego. Zacznę od tego ze najprawdopodobniej wytarło ci się sprzęgło kłowe na zębatce od drugiego biegu. Uszkodzenie wodzików jest bardzo mało prawdopodobne, a to z powodu dużej powierzchni jaką one współpracują z zębatkami. Co do cen które podałeś za części to duża różnica 200 zł a 250 z wodzikami ja bym się długo zastanawiał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi