Skocz do zawartości

Kawasaki KMX Potrzebana pomoc

komar50
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko że to nie jest tak że on fałszuje dokumenty. Jeśli motor jest sprowadzony z za granicy i idzie na przegląd (do znajomego) to po prostu przymyka na to oko i puszcza na 50. Ale zgadzam się że jeśli ktoś dojdzie że on ciągle rejestruje na 50 i handluje takimi to mógłby mieć nieźle przerąbane. Doczepili by się pewnie też do tego co mu przeglądy robił.

Słuchajcie, za kilka dni będę kupował tłok na allegro i chciałbym wiedzieć jaki kupić. Czyli o jakim nad wymiarze (żeby szlif dobrze wyszedł) Bo jeśli tuleja jest nominalna (a nie ma wargi bo patrzyłem) to kupiłbym taki tłok żeby kiedyś można by było dokupić trochę większy niż teraz na następny szlif. Ale z deka tego nie rozumiem bo słyszałem że w takich wyżyłowanych 2t to trzeba co jakiś czas WYMIENIAĆ tłok. Ale czy robi się przy tym szlif? I rozumiem także że jak kupie tłok kuty czyli ten czarny to on się tak szybko nie wytrze jak jego poprzednik?

Edytowane przez komar50

Jeśli cylinder ma oryginalnie powłoke nicasilową (w twoim powinno tak byc ale nie wiem dokładnie) to wymienią się sam tłok bez szlifu bo sam cylek się nie zużywa, ale gdy powłoka ulegnie uszkodzeniu bąć w jakiś inny sposób zużyciu kładzie się jeszcze raz nicasil lub tuljuje cylinder i wtedy można za każdym razem robić szlif jak np. w WSK i kupywać nad wymiary. Jeśli nie masz tuleji i nicasil nie jest zużyty to kupujesz sam tłok, a jak się zużył to musiz go jakoś zregenerować. Ja jakiś czas temu wysyłałem swój cylek od MTX-a do firmy która ogłasza się na allegro że tulejuje cylindry i sami dobierają tłoki pod wymiar, a że miałem już tuleje to zrobili mi szlif i dobrali tłok WOSSNERa z dwoma pierścieniami i jest wszytko ok po tym zabiegu. To właśnie ta firma: http://moto.allegro.pl/item511426205_tulej...mtx_tzr_dt.html , zadzwoń i wszytkiego się tam dowiesz; miła obsługa.

Edytowane przez Hipolit