Skocz do zawartości

wyścigi nieletnich

login342
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
no ja kiedys sobie jechałem niedaleko domu akurat wjeżdżałem na droge co odemnie z domu widać i ojciec stał na podwórku a jechałem etz kolega koło mnie wsk grzał i go wyprzedziłem miał prawie 1zł na liczniku i ojciec to zobaczył bach zajeżdżam a on mi mówi "jak tak będziesz jeździł to zobaczy opony będą pociente" xD a ja dobra smile.gif

ale tak to ja się lubię najlepiej ścigać z kumplami na etz oni śmigają a ja ich wyprzedzam albo jak jest duży ruch to samochody się fajnie wyprzedza smile.gif poprostu panie władzo "lubię zapierd*lać" xD

:banghead:

Majster(założycielu tematu) - jak coś jest do wszystkiego , to jest do niczego... U Ciebie pewnie będzie podobnie i cała akcja z wyścigami/zawodami pewnie do wiosny Ci przejdzie.

mam takie pytanie, ile kosztuje mniej-wiecej udział w motocrossie w polsce i jako 15-latek w jakiej klasie ewentualnie mógłbym startować ? od zawsze chciałem sie na taki bajer zapisac, ale podobno są to przerażające koszty - cross + dojazd samochodem z motorem na przyczepce, strój, wpisowe, naprawy maszyny, chyba to tylko dla bogaczy mrugacz.gif a tak wogole jako 15-latek mam jeszcze szanse osiągnąc jakis sukces czy talent trzeba szlifować od 10-latka ?

A co do motocrossu, to są klasy:

- 85cm3 2T/150cm3 4T -do 15 lat

-125cm3 2T/250cm3 4T - 15-19 lat

Itd...(To są dane z mistrzostw strefy zachodniej).

Cross to w zależności czym chcesz latać; strój ok 1000-2000zł; wpisowe - przeważnie ok 100zł za jedną runde(2 biegi przeważnie) ; badania lekarskie - 100złotych co 3 miesiące; do tego dochodzą naprawy motocykla, dojazdy, kasa za treningi itd.

Nie trzeba szlifować od młodości :P

Z tego co widze to udział w pucharze Zippa jest w miare tani :lalag:

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

prawdopodobnie i tak dzieciaki beda o to pytac... tak bylo, jest i bedzie...

jednak zeby rozpoczac taka przygode to w cross wraz z zakupem motocykla, naprawami, dojazdamiu, startami, ciuchami itp itd to tak z 10,000 na sezon pojdzie :)

co do toru poznan lub jakiegokolwiek innego to jest jeszcze drozsza zabawa wiec pytanie ilu z pytajacych tutaj 13-15 latkow sobie pozwoli na taka zabawe ?:)

www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści

• 5 tygodni później...

...na innym forum poradzili mi ścigac się pod domem :biggrin:

Pozwol, ze zgadne,

scigacz.pl :icon_mrgreen:

a tak wogole jako 15-latek mam jeszcze szanse osiągnąc jakis sukces czy talent trzeba szlifować od 10-latka ?

majac 15 lat to mozesz jeszcze wyniki moze w czyms innym osiagnac.

W tym sezonie w Suzuki motocross Team w klasie 125 - tek bedie startowal Ken Roczen. Zaczal majac 4 latka.

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

szkoda ze koszta są takie ale dzieki za odpowiedz na mój temat.

Ktoś napisał:

Majster(założycielu tematu) - jak coś jest do wszystkiego , to jest do niczego... U Ciebie pewnie będzie podobnie i cała akcja z wyścigami/zawodami pewnie do wiosny Ci przejdzie.

Masz racje :) ale gdyby koszta były mniejsze to 1 bym pojechał dla zabawy (a jeśli odkryłby się mmój nowy talęt?). Tak naprawde to jestem zwolennikiem zasady NIE SZYBKO ALE DALEKO :)