Kacer Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) witam , chcialem sie poradzic w nastepujacej sprawie. czy podczas pierwszej rejestracji motocykla w polsce, czy na umowie kupna sprzedazy wystarcza mi dane sprzedajacego zawarte w dowodzie rejestracyjnym czy musze tez posiadac numer dowodu lub jakiegos odpowiednika naszego NIP-u. bo to ze zakupilem go od czlowieka z polski nie ma znaczenia, i tak nie moge spisac na niego umowe, bo motocykl niejest zarejestrowany na niego? i nastepne, jezeli chce zarejstrowac go na wspolwalsnosc w skarbowce musze zostawic 2x150zl? czy wystarczy jedna oplata? wyczytalem gdzies ze wogle nie trzeba wypelniac rubryki 6 w V5C ani podpisywac poniewaz robi sie to tylko w przypadku sprzedazy na terenie anglii to prawda? pozdrawiam Edytowane 12 Listopada 2008 przez Kacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakwas Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 W UK nie ma dowodów osobistych, NIP i tym podobnej biurokracji a rejestracja tam motocykla ogranicza się do wysłania V5 z wpisanymi danymi kupującego a koszt znaczek pocztowy.Na umowę wpisuje się tylko dane z V5 a do v5 nic nie trzeba wpisywać ale jak wpiszesz to nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 w skarbówce robisz jedną opłatę ale w umowie muszą być wpisane dane obu nowych właścicieli. A sprawy formalne załatwia się w miejscu zameldowania pierwszego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacer Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 dzieki wlasnie o to mi chodzilo, a moze jeszsze orientuje sie ktos, czyli jesli wezme na wspolwlasnosc na osobe ktora ma znizki w ubezpieczalni, to czy rowniez i mi bedzie to uwzglednione za kilka lat? troche to zawile napisalem ale mam nadzieje ze wiecie co autor mial na mysli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi