maly-yo Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 witam od niedawna jestem posiadaczem mz etz 150 bardzo dobry zakup zaniewielkie pieniadze co praktycznie graniczy z cudem ale udalo sie D:;) chcialbym wsadzic silnik od 250 do mojej 150 i jestem ciekaw czy wejdzie na mocowania bez jakikolwiek przerobek bo przeczytalem ze niby rama ta sama jet ale w 251 o 2 cm dluzsza chccem dokonac przerobki bo poprostu niestac mnie na 251 i eszcze jedno czy silnik od ety 251 to to samo co 250 prosze o doradzenie Cytuj 2X MZ ETZ 150 `89 , DERBI GPR 50 NUDE `05 ,HM CRM 50 `11.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 moge doradzic tylko w sprawie silników! 251 od 250 rozni sie tym ze sa ineczej okna pluczace ustawione i sa inne dlugosci tlumików do obydwu silnikóW :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom1100 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 można wsadzić,bedzie pasował,rama jest dłuższa przy główce :} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 przy hamowaniu kolanko wydechowe bedzie waliło o przedni błotnik co nie jest fajne ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-yo Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 hym ze pasuje mnieraduje no bo niestety niedorwe 251 w kasie 1500zzppaierem Cytuj 2X MZ ETZ 150 `89 , DERBI GPR 50 NUDE `05 ,HM CRM 50 `11.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świerzy Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 silnik 251 różnił się tym od 250 że miał krótsze i inaczej wyprofilowane kolanko wydechowe , oraz w 251 jest ono jakby głębiej wchodzące do cylindra - więc inny cylinder . Nie wiem tez czy "uszy" trzymające silnik od góry będą w tej samej odległości co w 150 .pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Uszy silnika napewno inne. wahacz oraz tylne koło, belka ramy w 251 dłuzsza o 3cm w przybliżeniu inne sprezyny w przednim zawieszeniu. Po co chesz robić takiego psa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psioter5 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 to raczej się ci nie opłaca bo za 1500zł kupisz spokojnie 251, bo nie licz na to że kupisz tylko silnik przełożysz i w trasę, będziesz musiał kupić masę drobiazgów, a drobiazgi są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Najgorsze jest tylne koło... Pierwsze co poleci to urwia sie 3 bolce bebna a z gumy zabieraka zostaja zwykle strzempy. Do tego silnika kolanko wydech gaźnik, linka sprzegła, linka gazu też bodajże inna. Wyjdziesz na tym jak wawelski na siarce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-yo Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 to mzoe ktos na forum hetny daje moja 150 zarejstrowana ubezpieczona i doplacam do 251 Cytuj 2X MZ ETZ 150 `89 , DERBI GPR 50 NUDE `05 ,HM CRM 50 `11.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 www.mz-klub.pl tam szukaj tylko teraz maja problemy ze stroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi