Neko Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 WItam, jesli temat w został otwarty w złym dziale to bardzo prosze o przesunięcie do właściwego;) Sprawa wyglada tak zeby zakupiony przezemnie silnik dotarl pod moje drzwi za posrednictwem firmy kurierskiej. Problem w tym ze nie wiem do ktorej uderzyc z taka paczka, problem nie tyle co stanowią same gabaryty ale masa silnika, 4T 600ccm :| przechodził juz ktos kiedys przez taką operację? gdzie najlepiej, najpewniej i najtaniej? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 ja wysyłalem calą euro palete z czesciami do moto kurierem siódemka i koszt byl okolo 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Tylko spedycja i tylko firma Rohlig - wysyłka z granicy niemieckiej do mnie 300 kg silnika kosztowała 100 zł. Jedno ale - wysyłałem przez firmę. Kurierzy chcieli od 600 do 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Ja próbowałem i skończyło się na.............odbiorze osobistym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Tylko spedycja i tylko firma Rohlig - wysyłka z granicy niemieckiej do mnie 300 kg silnika kosztowała 100 zł. Jedno ale - wysyłałem przez firmę. Kurierzy chcieli od 600 do 800 zł. jakim cudem 600zł?? ja za wysyłke calego moto bez palety ( w sensie ze na palete pakowac nawet nie musialem) zaplacilem 300zł netto. Ja próbowałem i skończyło się na.............odbiorze osobistym. no tak, wysyłka kurierem jest bardzo skomplikowana :icon_twisted: :icon_twisted: Edytowane 25 Października 2008 przez emil1005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 no tak, wysyłka kurierem jest bardzo skomplikowana Jeśli mieszkasz w duużym mieście gdzie jest w firm kurierskich to jest dużo łatwiej. W wiielu firmach kurierskich są te limity kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Siódemka, DHL wystarczy poszukać w necie firm kurierskich i ich cenników oraz numerów aby ewentualnie zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jeśli mieszkasz w duużym mieście gdzie jest w firm kurierskich to jest dużo łatwiej. W wiielu firmach kurierskich są te limity kg. mieszkam na wsi, baza kurierska jest ponad 70km odemnie - nie bylo zadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jeśli mieszkasz w duużym mieście gdzie jest w firm kurierskich to jest dużo łatwiej. W wiielu firmach kurierskich są te limity kg. Jakie limity km? Firmy kurierske obejmują swoim zasięgiem całą Polskę. UPS, DHL, GLS - najlepsze firmy w kraju i te polecam bo mam z nimi styczność. Tak jak ktoś napisał powyżej, w czym autorze tematu widzisz problem? Tak ciężko poszukać, zadzwonić, popytać? Nikt Ci konkretnej ceny nie poda, bo to wyliczy kurier na miejscu zabierając Twoją przesyłkę. Najtaniej jest poprzez GLS, są na prawdę :icon_razz: Ceny bardzo, ale to bardzo konkurencyjne a praktycznei zawsze dostarczają przesyłki na następny dzień tak jak DHL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jakie limity km? Firmy kurierske obejmują swoim zasięgiem całą Polskę. Limity kg :P Kolega pewnie wysyłał coś cięższego i nie chcieli mu przyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 W niektórych firmach limit do 31,5 kg, powyżej 31,5kg przesyłka powinna być na palecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Limity kg :wink: Kolega pewnie wysyłał coś cięższego i nie chcieli mu przyjąć. Cytowany post poniżej. Jeżeli jest cięższa to sobie jedzie "drobnicą" i płaci za kg a nie za "paczkę". W niektórych firmach limit do 31,5 kg, powyżej 31,5kg przesyłka powinna być na palecie Dokładnie. Tak jest w DHL, w GLS jest bodajże do 40kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Jeśli chodzi o ten silnik http://moto.allegro.pl/item462740348_silni..._f4_99_rok.htmlto jest to pozostałość z tego motocykla http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=69089&hl= :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Jeśli chodzi o ten silnik http://moto.allegro.pl/item462740348_silni..._f4_99_rok.htmlto jest to pozostałość z tego motocykla http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=69089&hl= :wink: Nooo, ale w tym ogłoszeniu przynajmniej prawdę pisze :smile: :crossy: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Nooo, ale w tym ogłoszeniu przynajmniej prawdę pisze :icon_razz: :icon_mrgreen: :biggrin:i polecam, bo przed wypadkiem był w idealnym stanie :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi