TomekAAA Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Jeżdżę V-Stromem 650 2008r. Przy przejeżdżaniu przez dziurę w drodze lub ostre wyboje, gdy koło wpada w dziurę słychać z przodu głuchy stuk "chyba w lagach" tak jakby w momencie opadania koła wytwarzał się w lagach luz i dobijało na końcu. Olej w lagach jest, sprężyny dociągnięte na poziom 3, półka dokręcona solidnie. Na postoju gdy targam maszyną tego nie słychać. Przy hamowaniu i ruszaniu na równym również super. Tylko te doły. Proszę o wspomożenie. Pewnie istotne - lagi po prostowaniu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaelO Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Nie to żeby to była na pewno prawda, ale ja to słyszałem już zaraz po wyjeździe z salonu (i to nie koniecznie na na dziurach, na przykład jak cofałem sobie machając nóżkami skręciłęm mocno kierę i przyheblowałem przednim hamulcem), przy przeglądzie pierwszym (poland position a nie jakiś warsztat motocyklowy mirosław jabol) powiedzieli mi ze to normalne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekAAA Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Po 1000,00 km (pierwszym) sam podociągałem śruby. Przynajmniej sprawdziłem ich sporo. Półkę musiałem dokręcić, bo stukała na łożyskach. Ale ten odgłos pozostał.Chyba rozbiorę lagi bo coś może źle złożyli po prostowaniu. Edytowane 24 Października 2008 przez TomekAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Poczytaj tutaj: stuki w widelcu na forum Vstrom W moim K7 też czaaem stuka, ale się tym przestałem przejmować...:icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekAAA Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Dzięki za wskazanie innych stron. Widzę, że to problem międzynarodowy i chyba narazie nie do rozwiązania w sposób fachowy. Chyba dam sobie z tym spokój bo jazda jest na motorku "przednia" i nie przeszkadza to w typowo szosowej jeździe. Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam! Edytowane 27 Października 2008 przez TomekAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Wymiana sprężyn na progresywne załatwi sprawę.To samo jest w Banditach przy ostrym hamowaniu, gdy przód fest nurkuje. Wymiana sprężyn na progresywne załatwi sprawę.To samo jest w Banditach przy ostrym hamowaniu, gdy przód fest nurkuje. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi