sQark Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Witam. W połowie września zakupiłem swój pierwszy poważny motocykl, na który sam zapracowałem, jakim jest Virago 535. Jako, że dopiero w styczniu osiągnę pełnoletność to zarejestrowaliśmy motocykl na tatę, który tydzień później zginą w wypadku awionetki na mazurach (zapewne słyszeliście o tym). Miękki dowód kończy się jutro (18.10.2008r.) a ja nie wiem w jaki sposób mógłbym odebrać stały dowód. Z jakimi dokumentami udać się do WK?? Czy w ogóle w urzędzie wydadzą mi stały dowód?? Proszę o pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Przykro mi z tego powodu[*]hm ciezka sprawa. Pytanie jest czy w papierch figuruje tez twoje imie i nazwisko jako wspolwlasciciela jezeli tak to bedziesz mogl sam odebrac twardy dowod ale praktycznie bedzie on juz nie wazny bo drogi wspolwlasciciel nie zyje W takim przypadku i tak do ciebie nalezy tylko 50% wartosci moto reszta spadkobiercom przypada. Jezeli nie ma cie w papirach to motocykl wchodzi w sklad masy spadkowej i przechodzi na poszczegolnych spadkobiercow i nie wiem czy uda sie wybrac dowod az do wydania decyzji o spadku. Oni moge sie zrzec spadku (moto) na twoja korzysc ale to juz dalsza chistorja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sQark Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 dowód został odebrany... brat zaszedł do urzędu (bo on jest osobą pełnoletnią) nikt nawet go o dowód osobisty nie zapytał i bez problemu odebrał dowód i karte pojazdu. Ja nie jestem wpisany w dowód nawet jako współwłaściciel Co do przerejestrowania na siebie to uczynie to po sprawie spadkowej... Co do reszty spadkobierców to nie bedzie z tym zadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi