dariano Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam , jestem w kropce . sprowadziłem skuter z Belgi o pojemności 50c. zarejestrowałem go w kraju bez problemu ale się dowiedziałem że trzeba złożyć w skarbówce wniosek wat 24- pani w okienku bardzo się zdziwiła że mam już dowód rejestracyjny , pytanie czy muszę zapłacić 160 zł, czy skarbówka będzie się domagać zapłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Nie wiem jak to możliwe ze babka w urzędzie komunikacji zarejestrowała pojazd bez tego zaświadczenia :icon_exclaim:, chyba ze na motorowery nie trzeba, ale nie wydaje mi się. Jeśli dostałeś juz twardy dowód to zapomnij o sprawie, masz szczęście i zaoszędzone 160 zł :). Jeśli masz tymczasowy to podejrzewam ze sie skapną i bez tego zwolnienia z vatu nie dostaniesz stałego wtedy bedziesz musiał zapłacić. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Jeśli nie zapłaciłeś wyżej wymienionego podatku, a trzeba go złożyć z tego co wiem. Po jakiś 2ch miesiącach możesz dostać wezwanie do urzędu skarbowego, i jak kiedyś pisałem masz wtedy parę wyjść z sytuacji- umieszczenie w kasie kwoty którą uzgodnisz z urzędnikiem ze skarbówki nie mniej niż 150zł, zazwyczaj przy pierwszym takim wykroczeniu jest to taka kwota,- jeśli pracujesz to mogą wyliczyć Twoją średnią z z wypłaty i sobie sami odliczą - ODRADZAM:P- sprawa w sądzie Bardzo dziwi mnie to że w ogóle udało Ci się go zarejestrować bez umieszczenia kwoty. Chyba że: "Urząd skarbowy uważa, że w przypadku nabycia z zagranicy używanego motoroweru (o pojemności silnika do 50 cm3 i prędkości do 50 km/h), starszego niż dwa lata lub mającego przebieg większy niż 6 tys. km, należy złożyć wniosek na druku VAT-24 o wydanie zaświadczenia potwierdzającego brak obowiązku uiszczenia VAT (za wydanie tego zaświadczenia żąda 160 zł)." Jak coś poczytaj: http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/22...sek_vat_24.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi