Skocz do zawartości

Podwyższenie wartości polisy AC w Allianz

plooscva
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Heja!

Ubezpieczyłem motocykl w zakresie AC w ubezpieczalni jak powyżej.

Wyliczono wartość sprzętu (sprowadzony).Na dzisiaj dołożyłem gratów co najmniej za połowę wartości początkowej ubezpieczenia.

Części pochodzą ze sklepów internetowych i eBay (ale były nowe). Na niektóre mam rachunki. Czy ktoś ma doświadczenia z podnoszeniem wartości ubezpieczenia motocykli?

Proszę o poradę, jak wygląda procedura.

Z góry dzieki!!

ps. Słyszałem historię o rzekomo podrobionych kluczykach, właśnie w Allianz ( zdaje się, że w Szwajcarii). Mnie nie zrobiono żadnych zdjęć kluczyków, tylko napisano, że było 3 szt. (chyba). Czy powinienem się domagać wykonania zdjęć? Czy to i tak w razie czego nic nie daje?

krzysiek

cześć, wszystko masz opisane we wniosku do polisy, jakie masz kluczyki ile sztuk, zabezpieczenia itp.

Tez dokupiłem sobie pare rzeczy, ale odpuszczam sobie doubezpieczanie, koszt to jakies 20 % wartosci.

Odpusciłem , bo w przypadku kraksy i tak je obejmuje ubezpieczenia, jedymie przy kradziezy jest sie w plecy.

apropos kluczykow to zadnych zdjec sie im nie robi, musi byc tylko we wniosku wpisana ich dokladna liczba jaka posiadasz (nawet jesli masz dorabiany chociaz jeden, tez sie wpisuje)

Jesli masz np 2 klucze a we wniosku masz wpisane,ze masz 3 (sam napisales,ze "chyba" ) to moze byc odmowa wyplaty odszkodowania.

Co do doubezpieczenia, napisalem Ci PW.