genjusz Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Od jakiegoś czasu podczas jazdy na dużych nierównościach moto na chwilę gasło (czułem odcięcie gazu i za chwilę jakby odpalał z siły toczenia), zdażało się to tylko na duzych nirównościach, dzisiaj ledwo wróciłem do domu, jade stanę na światłach i nagle się wyłączył. Akumulator ładowałem także rozrusznik kręci, na początku palił po jakimś czasie. Z dodatkowych objawów to po przekreceniu kluczyka i wciśnięciu czerwonego guzika nie słychać tego pisku od pompy paliwa (muszę otworzyć kostkę z bezpiecznikami, wyjąć bezpiecznik od IGNITION pierwszy lewy od góry- i na włączonym kluczyku i wciśniętym czerwontm guziki wlożyć bezpiecznik wtedy załącza się pompa paliwa i mogę krecić rozrusznikiem) - pare razy zakręci i znowu muszę zrobić manewr z bezpiecznikiem. Może jakiś kabel przetarty , poluzowany nie wiem gdzie szukać przyczyny. Kojażę że coś z kablem od IGNITION załączającym pompę paliwa i może napięcie na swięcę (może nie ma iskry) - z pychu nie odpala , krecic kreci ale nie załapuję. I jeszcze jedno jak krece rozrusznikiem to często gasną całkowicie zegary - czy to normalne? Wcześniej pare razy podczas jazdy na dużych obrotach pokazywał się błąd FI, po wyłączeniu moto i ponownym odpaleniu błąd znikał. Może ktoś mnie nakierować czego szukać, co zdiagnozować zanim pojadę (zapcham) moto do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 We własnym zakresie możesz sprawdzić i poprawić łączenie wszystkich kostek, zwłaszcza tych idących od czujników. Po prostu każdą rozpinasz psikasz elektrosolem lub czymś podobnym i spinasz spowrotem, i nie jest to syzyfowa praca, może pomóc, a napewno nie zaszkodzi i od tego należałby zacząc. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi