grucha87 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 mam problem gdy i nie hamuje to nic się nie dzieje gdy troche przyhamuje tarcza i docisk grzeją się bardzo.Gdy jade dalej bez zatzymanie (nie hamującc)wkońcu tarcza jest tak zgrzana ze koło ledwo się kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Najpierw to popraw pisownie :icon_question: . Jak na moje niedoswiadczone oko to masz zapieczone tloczki. Albo zapowietrzony oklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 mialem to samo , wyjmim tloczek i dokladnie wyczysc , odrazu zmien uszczelniacze w zacisku. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 A masz jakiś luz na stopce od hamowania ? Czy jak dotkniesz stopki to odrazu zaczynasz hamować ? Jak tam nie masz luzu to klocki są ciągle lekko dociśnięte do tarczy przez co się strasznie grzeją, grzeje się też tarcza no i płyn. W pewnym momencie to wszystko się zapiecze i stoisz. (Przetestowałem to już pewnym motocyklem :) ) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miri Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Posiadam VTX 1800N. Szukam podpowiedzi jak odpowietrzyć w układzie zintegrowanym hamulca w tylnej osi :biggrin: . Hamuje mi tylko przednie koło. Pierwszym objawem było wpadanie pedału hamulca - objaw jak przy zapowietrzonym układzie, przy próbie odpowietrzenia przestało podawać płyn na zacisk. Na wyjściu z pompy płyn jest w normalnym ciśnieniu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi