CBR 1000F Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 w dniu 24.08.2008r w m. Raszyn jechałem swoją CBR 1000F prawym pasem wolno bo korek jakieś około 50km/h koleś z Toyoty na środkowym pasie nagle wrzucił kierunek i wskoczył prosto na mój pas i na mnie zdjął mnie z drogi prosto do rowu uszkodził motor i rozwalił mi lewe kolano nic złamanego lecz 36 szwów nałożono rana już prawie zagojona już chodzę chciałbym podziękować kolegom z jakiegoś klubu motocyklowego nie wiem z jakiego za pomoc w udzieleniu mi pomocy i podanie kasku do karetki dziękuje wam serdecznie mam nadzieję że kiedyś się spotkamy kierowca z auta nawet nie podszedł i nie podał ręki sam wzywałem karetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edie Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 doobrze ze jak mowisz nic groznegoa debil z toyoty wszyscy wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy Lbn Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Dobrze ze nogi nie złamałeś .. NO ale szwów tez masz sporo . Wiec ta noga musiala być dość powaznie uszkodzona ... A kierowca toyoty pokryje chociaz koszty naprawy hondy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBR 1000F Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Dobrze ze nogi nie złamałeś .. NO ale szwów tez masz sporo . Wiec ta noga musiala być dość powaznie uszkodzona ... A kierowca toyoty pokryje chociaz koszty naprawy hondy ??Powiem tak naprawa pójdzie z jego ubezpieczenia kumple radzą mi bym starał się o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu ale zanim coś zrobię to muszę szybko postawić motor na koła 2 tyg leżałem bez ruchu ale opłacało się już chodzę w miarę ale jeszcze muszę kolano rozchodzić by się dobrze zginał i odebrać motor z parking Policji ciekawe ile mnie skasują za 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) muszę [...] odebrać motor z parking Policji ciekawe ile mnie skasują za 3 tygodnieRaczej nie za wiele. Moje moto stało miesiąc i jakieś 20pln naliczyli. Chyba, że czas policzyli od momentu kiedy skończyli ekspertyzy... od tego czasu chyba około tygodnia upłynęło.Koszty parkingu też powinno pokryć OC sprawcy. Jak wygląda sprawa? Jest notatka z policji o jego winie? Wypierał się?Czy sprawa poszła do prokuratury "za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu powyżej 7 dni"?Nie jestem pewien czy ten uszczerbek na zdrowiu to pow. 7 czy 14 dni,ale jesli 2 tyg. leżałeś, to chyba wystarczy. Wracaj do zdrowia i na 2oo ;) Edytowane 12 Września 2008 przez Miras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprite11 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Powrotu do zdrowia i zero "niby kierowcow" na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Powiem tak naprawa pójdzie z jego ubezpieczenia kumple radzą mi bym starał się o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu ale zanim coś zrobię to muszę szybko postawić motor na koła 2 tyg leżałem bez ruchu ale opłacało się już chodzę w miarę ale jeszcze muszę kolano rozchodzić by się dobrze zginał i odebrać motor z parking Policji ciekawe ile mnie skasują za 3 tygodnie Z OC sprawcy powinieneś dostać zwrot wszelkich udokumentowanych kosztów związanych z tym zdarzeniem. Jeśli zapłacisz policji za parking, weź kwit i ubiegaj się o zwrot od ubezpieczyciela. Oczywiście pamiętaj że przysługuje ci również zwrot kasy za zniszczone ubranie lub kask. Co do kolana - nie wiem co sobie tam uszkodziłeś, ale jeśli masz tyle szwów to pewnie nie była to drobna kontuzja. Jeśli chcesz funkcjonować normalnie w przyszłości to koniecznie rób ćwiczenia rehabilitacyjne. Jeśli nie masz możliwości pochodzenia sobie CODZIENNIE!! przez 2-3 tygodnie na rehabilitację, umów się chociaż na 2-3 spotkania z rehabilitantem, żeby pokazał ci ćwiczenia, które możesz robić w domu. W dobrych siłowniach są również instruktorzy, którzy ci takie ćwiczenia mogą zademonstrować. No i możesz zapytać w aptece o maść na blizny. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBR 1000F Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Z OC sprawcy powinieneś dostać zwrot wszelkich udokumentowanych kosztów związanych z tym zdarzeniem. Jeśli zapłacisz policji za parking, weź kwit i ubiegaj się o zwrot od ubezpieczyciela. Oczywiście pamiętaj że przysługuje ci również zwrot kasy za zniszczone ubranie lub kask. Co do kolana - nie wiem co sobie tam uszkodziłeś, ale jeśli masz tyle szwów to pewnie nie była to drobna kontuzja. Jeśli chcesz funkcjonować normalnie w przyszłości to koniecznie rób ćwiczenia rehabilitacyjne. Jeśli nie masz możliwości pochodzenia sobie CODZIENNIE!! przez 2-3 tygodnie na rehabilitację, umów się chociaż na 2-3 spotkania z rehabilitantem, żeby pokazał ci ćwiczenia, które możesz robić w domu. W dobrych siłowniach są również instruktorzy, którzy ci takie ćwiczenia mogą zademonstrować. No i możesz zapytać w aptece o maść na blizny. :buttrock: dzięki kolego już powoli chodzę a z tą Policją to szlag by ich trafił sami jeszcze nie wiedzą gdzie mój koń jest nogę już powoli zginam więc będzie wszystko w porządku tylko szkoda że nie znam tu w Wawie nikogo co by mógł podjechać do mnie na kawulca a ja mógłbym wtedy na chwilkę usiąść na maszynę bo podobno jak się spadnie z konia to należy wsiąść na niego z powrotem ale ja narazie dopuki swojego nie odbiorę nie mam na co wsiąść Powrotu do zdrowia i zero "niby kierowcow" na drodze. Dzięki serdeczne kolego życzę szerokości Raczej nie za wiele. Moje moto stało miesiąc i jakieś 20pln naliczyli. Chyba, że czas policzyli od momentu kiedy skończyli ekspertyzy... od tego czasu chyba około tygodnia upłynęło.Koszty parkingu też powinno pokryć OC sprawcy. Jak wygląda sprawa? Jest notatka z policji o jego winie? Wypierał się?Czy sprawa poszła do prokuratury "za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu powyżej 7 dni"?Nie jestem pewien czy ten uszczerbek na zdrowiu to pow. 7 czy 14 dni,ale jesli 2 tyg. leżałeś, to chyba wystarczy. Wracaj do zdrowia i na 2oo :cool: Dziękuję serdecznie kolego i życzę szerokości i do zobaczenia na ścieżkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi