Skocz do zawartości

PROBLEM "TYKANIA" w DragStar

BeJu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj, po powrocie z myjni zauważyłem, że w trakcie normalnej pracy silnika (bez różnicy czy na biegu czy nie) słychać charakterystyczne "tykanie" (tykanie NIE wydobywa się z silnika), które normalnie słychać przez moment tylko po włączeniu zapłonu przed uruchomieniem silnika. Tykanie odbywa się z dużą częstotliwością...

Co się ostatnio zmieniło vs. standardowe użytkowanie mojego moto:

- byłem na myjni z karcherem ale wątpię, że coś tam mogło się uszkodzić bo myłem z daleka

- wywierciłem jakiś czas temu dziury w wydechach

To czynności które ewentualnie mogły spowodować to "tykanie" - chyba, że mogą być jeszcze jakieś inne (a pewnie są).

I tu pytanie dla osób znających się na temacie lub mających już podobne doświadczenia:

1. Co to może być

2. Czy można z tym jeździć

3. Jak można to naprawić

Będę wdzięczny za pomoc

B.

Edytowane przez BeJu

No tak :) to się domyśliłem :) Ale dlaczego nagle zaczęła tykać i jakie tego są konsekwencje :P to pytania kluczowe

Nie zaczęła nagle - zawsze działa po odpaleniu motocykla a szczególnie w trakcie jazdy, jednak wtedy nie słyszysz jej przez szum powietrza i silnik/wydechy.

pzdr

kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: