karek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam,Mam pewne pytania.1.Do czego służy śrubka w zbiorniczku pływaka taka złota?(gaźnik)a)co daje jak jest wkręcona a co jak wykręcona?2.Miałem wyciek oleju pod głowicą tzn nieszczelnoścgdy zamontuję nową uszczelkę o ile % mniej więcej zwiększy się moc?a o ile km/h zwiększy się vmax? :icon_mrgreen: Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez karek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 będzie ci chodzić tak samo jak przed wydmuchaniem uszczelki. opisz gdzie się znajduję ta śrubka dokładniej? pewnie to jest regulacja gaźnika................. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 ehh chodzi o to ze kupiłem go w rozsypce składałem i źle dokreciłem śrubę i przepaliło uszczelkę i nie miał mocy i wogule nie miał mocy a teraz zrobię to dobrze i jaką bedzie miał moc? (od. pkt.1 + a)a śruba jest w pojemniku pływaka w gaźniku silnik 2 t a druga śruba jest na zwenątrz ro regulacji przepustincy.(sorki za błędy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Chodzi Ci o dyszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 nie wiem może tak jest to mała śrubka koło pływaka można ją wykrywac i wkręcac co ona daje? co reguluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 nic nie reguluje, to dysza, powinno byc ich 3 - ssania, wolnych obrotow i glowna, musi byc wkrecona na maxa... jaki gaznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 ale dysze mam jednąNo to jest jakiś moment regulacji dyszy adekwatnie do powietrza i będzie więcej palił ale szybciej jechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 pokaz zdjecia tego gaznika i najlepiej marke i symbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Moto: Piaggio ciao 50cmSilnik:50cm tunning na 80cm przez kogoś innego.Tłok 1 pierścień gaźnik orginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Moto: Piaggio ciao 50cmSilnik:50cm tunning na 80cm przez kogoś innego.Tłok 1 pierścień gaźnik orginalny. Miałeś podać marke gaźnika :D i symbol daj foto to ktoś ci szybciej pomoże. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam.Nadszedł problem gdy jade bez filtra to strasznie muli a gdy zdejmę i jade to god jedzie ale strzela w gaźnika i dziś jechałem strzelił i stracił moc wymieniłem swiece i jedzie znowu tak strzelając Jak go wyregulowac?(chyba go zalwea?) filtr powietrza czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam.Nadszedł problem gdy jade bez filtra to strasznie muli a gdy zdejmę i jade to god jedzie ale strzela w gaźnika i dziś jechałem strzelił i stracił moc wymieniłem swiece i jedzie znowu tak strzelając Jak go wyregulowac?(chyba go zalwea?) filtr powietrza czysty. Na moje oko to przestawiony zapłon jak strzela w gaźnik. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 OK to narazie pojade za lekko odkręconym kranikiem a potem zobaczę zapłon założyłem nowy filtr i jest ok. thx all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi