Skocz do zawartości

Piaggio Ciao 79cm

karek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewne pytania.

1.Do czego służy śrubka w zbiorniczku pływaka taka złota?(gaźnik)

a)co daje jak jest wkręcona a co jak wykręcona?

2.Miałem wyciek oleju pod głowicą tzn nieszczelnośc

gdy zamontuję nową uszczelkę o ile % mniej więcej zwiększy się moc?a o ile km/h zwiększy się vmax?

:icon_mrgreen:

Edytowane przez karek

ehh chodzi o to ze kupiłem go w rozsypce składałem i źle dokreciłem śrubę i przepaliło uszczelkę i nie miał mocy i wogule nie miał mocy a teraz zrobię to dobrze i jaką bedzie miał moc? (od. pkt.1 + a)

a śruba jest w pojemniku pływaka w gaźniku silnik 2 t a druga śruba jest na zwenątrz ro regulacji przepustincy.

(sorki za błędy)

Moto: Piaggio ciao 50cm

Silnik:

50cm tunning na 80cm przez kogoś innego.

Tłok 1 pierścień gaźnik orginalny.

Miałeś podać marke gaźnika :D i symbol daj foto to ktoś ci szybciej pomoże.

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

Witam.

Nadszedł problem gdy jade bez filtra to strasznie muli a gdy zdejmę i jade to god jedzie ale strzela w gaźnika i dziś jechałem strzelił i stracił moc wymieniłem swiece i jedzie znowu tak strzelając Jak go wyregulowac?(chyba go zalwea?) filtr powietrza czysty.

Witam.

Nadszedł problem gdy jade bez filtra to strasznie muli a gdy zdejmę i jade to god jedzie ale strzela w gaźnika i dziś jechałem strzelił i stracił moc wymieniłem swiece i jedzie znowu tak strzelając Jak go wyregulowac?(chyba go zalwea?) filtr powietrza czysty.

Na moje oko to przestawiony zapłon jak strzela w gaźnik.

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06