Jump to content

Cbr 929rr czy cbr600rr

Recommended Posts

Witam wszystkich :biggrin: ma prośbę a proszę podpowiedzcie mi czy cena za cbr929rr (15000) to dobra cena za moto w stanie idealnym (tak przynajmniej zachwala kolo co na na zbyciu takie sprzęt) czy może lepiej kupić coś nowszego o mniejszej pojemności jak np 600rr i mieć większa pewność ze dłużej tym pośmigam? a i proszę o opinie na temat tych 2 maszyn:)

Pozdrawiam

Widze, ze jakos Ci jest obojetne jaka pojemnoscia bedziesz jezdzil. Czy to do konca aby dobrze? To Twoje pierwsze moto ?

Co to wedlug Ciebie jest stan idealny? Bo ja nie wierze jak ktos mowi, ze moto jest w stanie idealnym. To trzeba sprawdzic. Poza tym nie podales rocznika, przebiegu etc

no ja tez podchodzę do textu "stan idealny " z dystansem tak to jest moje 1 moto tzn własne do tej pory była hondzia 1100xx ale czas na coś własnego a nie pożyczonego zapytałem sie o te 2 pojemności bo cbr600rr lub R6 z 2003 roku mają i tak spora moc a waga mniejsza niż 929rr. Jedyne co słyszałem jeśli chodzi o 929 to to ze jest to skrajnie sportowy moto nie zawsze nadający sie do jazdy po mieście bo nie wykorzysta sie jego możliwości w pełni.....

Pozdrawiam

ps zapomnialem o tym roczniku 2001 przebieg ok 26000km tyczy sie to 929rr

O kurczę... :biggrin: Ciężka sprawa będzie z Tobą, wiesz? Jak możesz porównywać klasę 600 do 1000? Inna technika jazdy, rozwijania mocy itd. itp.

A możliwości 929 to Ty nawet na torze przez bardzo długi czas byś nie wykorzystał jeśli to Twoje pierwsze moto. Na pierwsze moto to lepiej kup sobie GS500 i będzie si. A na Blakbirdzie latałeś czy byłeś plecakiem?

Aha i jeszcze jedno - 929 skarjnie sportowe moto powiadasz tak? A R^ i 600RR nie są do końca skrajnie sportowymi? :D

na 1100xx przelatalem pelen sezon i nie mowie tu od marca do pazdziernika, deszcz czy mroz mi nie przeszkadzaly nawet w grudniu smigalem cieplo sie bralem i w droge :biggrin: i calkiem przyjemnie mi sie smigalo a w gre wchodzi najmniejszze moto to jakas 6 plecakiem nie bylem i sam nie woze plecakow za malo umiem jeszcze zeby jeździć z bagażem

Edited by ozik

na 1100xx przelatalem pelen sezon i nie mowie tu od marca do pazdziernika lecz deszcz czy mroz mi nie przeszkadzaly i calkiem przyjemnie mi sie smigalo a w gre wchodzi najmniejszze moto to jakas 6 plecakiem nie bylem i sam nie woze plecakow za malo umiem jeszcze zeby jeździć z bagażem

Powiem Ci szczerze, że latałeś na XX a zadajesz troszkę śmieszne pytania odnośnie motocykli :biggrin:

no zadalem bo xx to raczej turystyk ktory oddaje moc rowno miernie a o ile mi wiadomo szlierki dopiero przy wyzszych obrotach :biggrin: a na xx to raczej spokojnie smigalem uczac sie jazdy :D

Ja bym sie jednak na Twoim miejscu nad 125 zastanowila, no gora nad 500; Troche pokory moze nabierzesz

Eee tam, niech bierze 929 -> części zawsze się przydadzą :)

O ile coś zostanie z tych części :icon_mrgreen: :wink:

moze zostanie, nie ma co byc takimi pesymistami ;) przynajmniej biznes na allegro sobie rozkreci :P

Dobra wyluzuje juz lepiej hehe bo jakis off sie stworzy :D