metanol7 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 odchodziłem od zmysłów nie wiedziałem co robić simson był słaby jak ciepłe kluchy. Przyczyną był przytkany wydech. Sprawdź przy okazji czy spaliny z wydechu wychodzą z impetem czy jak dym w komina własnie jak dym z komina :icon_rolleyes: To zależy jak duży jest ten luz. Chrobocze już Ci ten wał pod obciążeniem? Jeśli jest faktycznie mocno zużyty to wymiana tłoka, cylindra i pierścieni na pewno mu nie służy na wolnych obrotach dzwoni. a pod ciezarem to juz mało sie nie rozwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Chłopie wiedziałeś że masz luz na korbie i mimo to złożyłeś silnik, teraz czeka Cie ponowna rozbiórka silnika i wymiana wału lub regeneracja. Jeżeli już tak słychać tą korbe to weź sie od razu do rozbiórki bo możesz narobić sobie bałaganu jak rozleci sie łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metanol7 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Wiem do bani to zrobiłem... wymieniłem juz wał. jest ok. Jeszcze mam takie pytanie. na biegu jak wkreca nie na obroty to lekko go dławi. to moze byc duza dawka paliwa????? bo mam jedna dysze 72. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Jeżeli dobrze pamiętam dysza 72 była w Simsonie S70, czyli w twoim będzie dostawać za dużo paliwa, przejedź sie wykręć świece i zobacz jak wygląda jeżeli będzie czarna lub mokra to zmień dysze na odpowiednią lub opuść iglice na sam dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metanol7 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Jeżeli dobrze pamiętam dysza 72 była w Simsonie S70, czyli w twoim będzie dostawać za dużo paliwa, przejedź sie wykręć świece i zobacz jak wygląda jeżeli będzie czarna lub mokra to zmień dysze na odpowiednią lub opuść iglice na sam dół. czyli ta blaszka ma byc na samej górze???? :icon_razz: bo ciagle mi sie myli Jeżeli dobrze pamiętam dysza 72 była w Simsonie S70, czyli w twoim będzie dostawać za dużo paliwa, przejedź sie wykręć świece i zobacz jak wygląda jeżeli będzie czarna lub mokra to zmień dysze na odpowiednią lub opuść iglice na sam dół. czyli blaszka ma byc na samej górze????? :icon_razz: bo mi sie myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Blaszka na góre wtedy iglica jest na samym dole, wystarczy pomyśleć chwile a dopiero później pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi