Jump to content

Pomocy!!!

Turin
 Share

Recommended Posts

Witam!

Tak jak poprzednio mam problem z moją Aprilią SR50 z 94r....

Problem jest mianowicie taki:

gdy skuter jest "świeżo" wyjęty z garażu rozpędza się dobrze gdy się wyhamuje jest wszystko ok... jednak nie długo... po przejechaniu ok 600m gdy z 60 km/h przyhamujemy do ok 20 dodajemy gazu a skuter nie ma mocy nawet gdy stane na poboczu i rusze jeszcze raz...

Niedawno pisałem temat o podobnej treści i koledzy z forum radzili mi sprawdzić rolki, dzwon i sprężyne... najpierw zabrałem się za rolki... wymieniłem i po przejechaniu zaczęło się dziać to samo(z tym że przed wymienieniem wariatora i spręzyny gdy zjechało się na pobocze i ruszyło wszystko znów było ok)... następnie kupiłem nowy wariator i sprężyne wymieniłem to i zaczęło się dziać to co opisałem na początku tematu...

Nie wiem co to może być... może ktoś będzie wiedział....

Z góry dziękuje...

Pomóżcie!

Siema miałem coś podobnego w moim MTX 80, nie mogłem ruszyć, brakowało mu obrotów itp., wymieniłem świece na nówke (f65z tego co słyszałem powinna być f100) i teraz po ostrym ruszeniu obraca kołem :wink: (oczywiście nie na asfalcie :icon_mrgreen: nie wiem czy u Ciebie wymiana świecy coś da ale warto spróbować. Pozdro