pack84 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Mam taki problem z gaznikiem w xr600r. Otóż wg danych dysza główna powinna być rozmiaru 152. Jest 170 - zabieg poprzedniego wlasciciela :icon_mrgreen: . Dodatkowo wsadzony jest także filtr powietrza K&N. Świeca jest przyczerniona wiec ma za bogato ale teraz nie wiem na jaką dysze wymienić z takim zestawem. Dodam że wydech jest oryginalny ale przelotowy jak to w XR. bedzie dobrze jak zmienie na 160 czy mniej? ps. czy jak jest za duza dysza motocykl ma mniejszą moc? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mam taki problem z gaznikiem w xr600r. Otóż wg danych dysza główna powinna być rozmiaru 152. Jest 170 - zabieg poprzedniego wlasciciela :icon_mrgreen: . Dodatkowo wsadzony jest także filtr powietrza K&N. Świeca jest przyczerniona wiec ma za bogato ale teraz nie wiem na jaką dysze wymienić z takim zestawem. Dodam że wydech jest oryginalny ale przelotowy jak to w XR. bedzie dobrze jak zmienie na 160 czy mniej? ps. czy jak jest za duza dysza motocykl ma mniejszą moc? pozdro A może dysza jest dobra? Sprawdź to. wyjedź na drogę zapnij 3-4 bieg (im wyższy tym lepiej) i ostro odwiń gaz (full). zobacz czy moto strzela, dławi się itp. Jeśli przyśpiesza równo i bez przydławień to jest pewnie ok. Jadąc na pełnym gazie przymknij go o 1/8 i zobacz co się dzieje czy motocykl zwalnia czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 teoretycznie jest ok, nie dławi go ale lubi dyma puścić przy zużyciu oleju 100ml/500km jazdy stricte hardcorowo terenowej. to niemożliwe żeby to był olej. poza tym jest ciemna świeca a wyczytałem na forach USA gdzie xr jest w cholere że po zmianie na sportowy przelotowy wydech powinno się założyć dysze 158. więc obstawiam że dodatkowo przy dedykowanym K&N dysza 160 będzie git. najchętniej bym kupił kilka dysz i eksperymentował ale i ile w larssonie kupie 155 i 160 to już 158 nie:/ Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi