wiew Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 WitamKupiłem z rok temu motor z wstawioną tuleją akurat i musiałem go docierać, no okej dotarłem i było wszystko git. Parę dni temu wymieniłem tłok i pierścienie na nowe, METEORA, bez szlifu, nominał. Docieram go dalej zrobiłem juz 160km. Lecz jak dam więcej niż połowa gazu tak do 4 tys obrotów to mi się dławi i obroty spadają;/ jak by mu brak benzynki było, a czuje ze ma lepsze spręzanie niż jak go kupiłem. Czym to może być spowodowane? Moje teorie to podnieść pozom benzyny pływakiem w gaźniku, ewentualnie zmienić dysze na większą i ładnie wyregulować gaźnik;> Kondzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Przeczysc gaznik, nie zmieniaj poziomu paliwa w gazniku. Pokombinuj z iglica daj wyzej nizej, sprawdz jakie beda efekty. Zeby dobrze wyregulowac gaznik to musisz pierw silnik rozgrzac i pozniej patrzec na swiece swieca powinna byc rudawa, kawa z mlekiem. Jesli jest biala to dostaje za malo paliwa i jest zbyt wysoka temperatura spalania przez co mozesz zatrzec silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi