kukuryku3 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam! mam następujący problem: podczas jazdy urwał mi się pojemniczek odchodzący od amortyzatora za pomocą rurki gumowej, spadł on na łańcuch a następnie przepiłował się, a z pojemniczka zaczął ciec olej... po odkręceniu pojemniczka odkręciłem jeszcze śrubkę i na dodatek uciekł gaz... dodam że jest to amortyzator gazowo olejowy, zawieszenie zrobiło się bardzo miękkie... A teraz moje pytanie: czy amortyzator może poprawnie pracować bez tego pojemniczka z gazem, tylko na samym oleju??? Bo planuje zalać amor olejem i zakończyć go na ślepo bez nieszczęsnego pojemniczka którego nie można dostać ani na allegro ani w sklepach ;/ tylko nie mam pojęcia czy to zda egzamin?? Proszę o pomoc... Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez kukuryku3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 To nie zda egzaminu, musisz dokupić przewód i pojemniczek jeśli uległ uszkodzeniu, przy kupnie używanego zwróć uwagę na uszczelnienia tłoka w zbiorniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryku3 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 a gdzie można kupić taki pojemnik tylko że nowy, a jak używany to czy jest jakaś różnica od jakiego to będzie motoru czy to nie ważne?? bo do części od TT nie ma dostępu na allegro. jeszcze jedno pytanie czy może ktoś wie jak się fachowo nazywa taki pojemnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Nowy dostaniesz w serwisie Yamahy, fachowa nazwa to zbiornik gazu, w manualach Ohlinsa występuje nazwa external reservoir lub gas reservoir czyli zewnętrzny zbiornik lub zbiornik gazu. Najlepiej, żeby był oryginalny dostosowany do pracy z tym amortyzatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryku3 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zalałem olejem W15 do pełna i zakończyłem na ślepo nie czuć żadnej różnicy w działaniu amorka, a jestem 300 zł do przodu;p za regeneracje;p :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zalałem olejem W15 do pełna i zakończyłem na ślepo nie czuć żadnej różnicy w działaniu amorka, a jestem 300 zł do przodu;p za regeneracje;p :icon_rolleyes: ze też japońce na to nie wpadli! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi