flaber14 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam wszystkich -jestem tu nowy więc WITAM SERDECZNIE Mam nadzieję że pomożecie osobie która jest laikiem w mechanice motocykli, ale śrubokręta się nie boi :icon_mrgreen: otóż chciałbym Was prosić o krótki instruktarz, bądź może ktoś ma jakieś foty - jaki wymienić linkę obrotomierza w motorze Honda MBX80 z 1985r. Co do zegara to widziałem żadnej (chyba) filozofii tam nie ma, odkręca się tylko, wtyka kanciasty palec i przykręca. Martwi mnie natomiast dojście przy silniku. otóż nie wiem za bardzo jak. U mnie jest tylko jakaś śrubka i zabezpieczona drucikiem (nie wiem jakaś plomba?) i teraz nie wiem jak sie do tego zabrać. Czy wystarczy tylko tą śrubkę odkręcić i wyciągnąć linkę czy też trzeba np. odkręcać boczna pokrywę silnika żeby tam gdzieś tą linkę zaczepić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Odkrecic srobke na przyzad (klucz) 8mm, wyjac stara linke, wlozyc nowa, zakrecic srobke na przyzad (klucz) 8mm. Drucik jest tam zbedny jezeli chodzi o honde mbx chlodzana ciecza, moze byc wynikiem jakiegos sztukowania (nie poprawnej naprawy). Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi