patryk2340 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam! W mojej cbr-ce mam 2 problemy. A więc: 1. Obrotomierz dziwnie się zachowuje- gdy dodaję gazu na biegu jałowym ładnie pokazuje wszystkie obroty, jednak podczas dynamicznego przyspieszania po przekroczeniu ok 7 tys zaczyna wariować- raz się zatrzyma, raz spadnie do 2-3 tys (mimo że dalej przyspieszam). Co to może być? 2. Dziwny hałas. Dużo czytałem o rozrządzie w cbr-ce, ale to raczej nie to... Hałas słychać tylko na luzie i tylko przy niewłączonym sprzęgle. W czasie jazdy oraz przy wciśniętym sprzęgle (także na luzie) jest cisza. Gdzieś coś czytałem o koszu sprzęgłowym, i że to norma w hondzie... Co o tym myślicie? Dodam tylko że to moje pierwsze moto i jestem zielony w tym temacie :flesje: Za porady stawiam browar :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 co do obrotka, to sprawdź kable, podociskaj co sie da, jesli sa konektorki to przseczyść jeZobaczy, czy żaden z kabli nie ma przebicia, tzn czy izolacja jest cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 A jesli chodzi o halas na niewysprzeglonym moto, to podobno jest to standard. Mam prawie ten sam silnik, zadawalem podobne pytanie na forum i odpowiedzi byly takie, ze jezdzic i sie nie martwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk2340 Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Macjek, dzięki- uspokoiłeś mnie, bo już bałem się, ze to coś poważnego :icon_mrgreen: Kable od obrotka posprawdzam. A jeśli to nie będzie to, to jaka jeszcze może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi