erniziomus Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 witam,rozkrecałem lewy dekiel(kawasaki zxr 400)aby sobie pozsprawdzac,kiedy juz skreciłem zobaczyłem ze ucieka mi przez srubke olej,rozkreciłem i wziełem na silikon i skreciłem ui poczekałem jakies 4godz az wyschnie,ale teraz jesat jeszcze gorzej,ma ktos jakis patent na to?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jeśli otwór w karterze jest przelotowy , stosuje się specjalną podkładkę stalowo gumową pod łeb śruby . Ale może masz tylko uszkodzoną uszczelkę pod deklem (i olej dostaje się na gwint, a potem na zewnątrz) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erniziomus Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 no własnie to z dekla cieknie tak jakby z sruby,czyli moze byc uszczelka do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Obejrzyj to miejsce uważnie na karterze , na uszczelce , na deklu . Może odrobina silikonu wystarczy - po odtłuszczeniu benzyną ekstrakcyjna .Ale jeśli tam jest OK , to zastosuj płaską uszczelkę aluminiową pod łeb śruby , po uprzednim obejrzeniu jej łba i karteru w miejscu jej przylegania - w poszukiwaniu jakiś rys czy peknięć . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi