wlodek68 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam, mam następujący problem w Suzuki DRZ 400 SM: przestawiłem bez kłopotu prędkościomierz z mil na km i prędkościomierz pracuje poprawnie w km, ale zauważyłem, że zliczanie km następuje dalej w milach. Tzn jadę z jednego końca miasta na drugi i wychodzi mi 5 "km", co jest ewidentnym niedoszacowaniem. Mówię o liczniku total distance i licznikach przebiegu dziennego. Nie ma tu nic do rzeczy kompensacja, która w obu licznikach przebiegu dziennego jest ustawiona na 100% i z tego co wiem nie dotyczy licznika głównego. Czy ktoś zetknął się może z takim zjawiskiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davopl Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 kochani nie zakładajcie kolejnych bezsensownych tematów bo ten ma problem z licnzikiem a ten z kółeczkami jest JEDEN TEMAT WSZYSTKO O DRZ o kazdej jednej i bez sensu smiecic pozniej cos znalezc to bedzie tylko kłopot bo beda tysiace tematów... pozdro i wnioskuje o zamkniecie tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodek68 Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Czy to bezsensowny temat, to mógłbym dyskutować. A umieściłem pytanie jako nowy temat po rozmowie z doświadczonymi forumowiczami. Po prostu uznaliśmy, że temat Suzuki DRZ 400 ma już 36 stron, trudno w tej chili cokolwiek znaleźć i jest ogólnie bałagan. Ludzie zadają pytania, które padły 10 stron wcześniej i to jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davopl Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Czy to bezsensowny temat, to mógłbym dyskutować. A umieściłem pytanie jako nowy temat po rozmowie z doświadczonymi forumowiczami. Po prostu uznaliśmy, że temat Suzuki DRZ 400 ma już 36 stron, trudno w tej chili cokolwiek znaleźć i jest ogólnie bałagan. Ludzie zadają pytania, które padły 10 stron wcześniej i to jest bez sensu. no pewnie lepiej załozyc kolejnny temat,pomysl teraz odrobine......niech kazdy kto chce o cos spytac załozy nowy temat zamiast poszukac lub zadac pytanie we własciwym wątku to dopiero bedzie burdel ale Tobie widac to pasuje..... P.S:widac maja takie doswiadczenie ze smieca na forum a Ty koniecznie chcesz byc taki jak oni,zamiast pomyslec..... P.S2;a moze poczytasz te 36 stron i znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie a moze przy okazji dowiesz sie innych ciekawych rzeczy o swoim moto czy to zbyt trudne.....?? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodek68 Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Właśnie o to chodzi. Musiałem przeczytać 36 stron. Trwało to kilka godzin i dowiedziałem się, że nie ma na mój problem odpowiedzi. To oczywiste,że łatwiej przejrzeć tematy. Jak tego nie rozumiesz, to pisz w tym burdelu, który Tobie pasuje, a ocenę sensowności i zamykanie tematów zostaw administratorowi. I bardzo dziękuję za taką "pomoc". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 No a tak na marginesie tego sporu, da sie własnie przestawic ten licznik dystansowy żeby liczył odległosc w kilometrach a nie w milach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 nie wiem jak w tym przypadku ale spotałem się już kilka razy z tym pytaniem w modelach cbr, gsxr, itp i jeśli chodzi o liczniki (elekrtoniczne) dystansu to nie da się zamienić mil na km. chyba że w serwisie zmieniając firmware ale tego nie jestem pewien. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 a ja chyba już wiem jeśli chodzi o przekłamanie w moim DRZ, tekst jest zapożyczony z innego forum, ale jest to nic innego jak tłumaczenie tekstu dotyczącego ustawień kompensacji licznika w instrukcji obsługi SUZUKI DRZ :): 1. przy podkreślonym jednym z liczników dziennych A lub B nacisnąć przycisk SET-TIME/TRIP przez dwie sekundy. Wyświetlacz przejdzie do trybu kompensacji. Przy podkreślonym liczniku A na liczniku B pokazuje się procent kompensacji aby licznik pokazywał prawidłową wartość należy ustawić tam wartość 100. 2. Wartość tą regulujemy naciskając przycisk ADJUST + lub ADJUST -. Jednorazowe naciśnięcie zmienia wskazanie o 1%. Przyciśnięcie na stałe ADJUST powoduje szybkie dodawanie lub odejmowanie. 3. Kiedy uzyskamy żądany wynik (100), naciskamy ponownie SET-TIME/TRIP. Wyświetlacz powróci do normalnego trybu (licznik A lub B) i pokaże przemnożone wskazanie. Dla pewności całą procedurę powtarzasz dla licznika B (musi być on wtedy podkreślony, a wskaźnik kompensacji pokaże się na liczniku A i ustawiamy kompensację także na 100). PRZYKłAD: przejechane 100km; kompensacja 71%, licznik dzienny pokazuje 71km (co w jakiś sposób może przypominać mile). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi