Maxel111 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam! Nie wiem niestety, kiedy i czy w ogóle był wymieniany olej w skrzyni biegów w mojej Hondzie. W innym wątku w tym dziale przeczytałem, że może to być taki sam olej jak do silnika, ale wtedy była to mowa o motocyklu dużo większym i "z innej półki". Jak to jest w przypadku tego małego dwusuwu? Trzeba lać coś specjalnego? Znajomy mówi, że jeśli nie cieknie olej to nie trzeba wymieniać - mit czy prawda ? Zauważyłem, że przy redukcji ostatnie 3 biegi aż do 1nki wchodzą z głośnym (znanym w innym dziale :) ) "gdynkiem", a jako, że z Japonią nie miałem do tej pory NIC do czynienia - nie mam bladego pojęcia czy jest to zachowanie poprawne/do zniesienia czy należy już jednak coś z tym zrobić. Z góry dzięki za celne wskazówki, wybaczcie jeśli pytam o podstawy...Maxel111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Do skrzyni lej Motul Transoil Expert przeznaczony właśnie do przekładni w 2T. Nie zastanawiaj sie wogole tylko go wymieniaj, w NSR do skrzynki z tego co pamietam wchodzi 750 ccm, zresztą masz na kapie napisane. Znajomy to podwórkowy znawca wiecej sie go nie słuchaj. Co do zgrzytania to moze za szybko zbijasz albo niedokładnie zbijasz te biegi i dlatego głośno wchodzą. Sproboj tez robic lekka przygazówke między kazdym redukowanym biegiem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxel111 Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dzięki za konkretną odpowiedź, zaraz zamówię ten olej. O przegazówce też słyszałem, zobaczę jutro jak wyjadę jak wtedy będą biegi wchodzić. Pozdrawiam,Maxel111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi