Skocz do zawartości

Suzuki GN125

kakiet
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Parę dni temu kupiłem sobie GN-kę i poszukuje teraz parę informacji do niej. Po pierwsze - czy ktoś wie w jakis sposób wyregulować w niej gaźnik, naciągnąć łańcuszek rozrządu?

Ogólnie szukam od paru dni jakiegoś manuala do niej . . . niestety bez sukcesu Czy moze ktoś z was jest posiadaczem takiego manuala lub ma wiedzę na temat regulacji gaźnika i łąńcuszka.

Pozdrawiam

Manuala nie znalazlem . . . to znaczy znalazlem ale link byl nieaktywny. Wiec kupilem sobie wersje ksiazkowa.

Ale pojawily sie inne problemy . . .

Jak wyregulowac gaźnika. Sytacja jest nastepująca:

Ustawiłem zawory, przerew na swiecach, wyjołem gaźnik etc . . .

i Teraz co sie dzieje. Motor ogólnie chodzi ładnie, nie czka etc

Ale w momencie ostego dodania gazu dochodzi do okolo 4 - 5 tys obrotów i zaczyna czkac. Gdy puszcze gaz to przewaznie sie zalewa i gasnie. Ale zeby bylo ciekawiej to gdy odkrece filtr powietrza wszystko chodzi idealnie!!!?? Motor wkreca sie idealne w obroty i opada z nich nie zalewajac sie!!

Próbowalem podnosić i opuszczac glowna iglice, tak aby paliwa dostawoalo sie mniej do gardzieli gaznika - niestety bez efektów - dalej z zalozonym filtrem mam problem z szybkim wkreceniem sie w obroty. Gaznik jaki mam to Mikuni BS26SS podcisnieniowy - glowna iglica jest osadzoana na membranie, ktora jest sterowana pod cisnieniowo nad która jest spreżyna, próbowałem ja rozciagac, alby membrana miała wiekszy opor i mniej paliwa sie dostawało do gardzieli ale bez efektów.

Sruba do miesznaki tez probowalem regulowac . . . i na marne, efekt jest taki ze albo pochwili gasnie na wolnych obrotach albo nie gasnie . ..

Pytanko: Czy istitny i jak bardzo jest poziom plywaka? Czy macie jakiegos linka do strony poswieconej gaznikom mikuni z manualami?