Mayeran Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam!Mam pytanie gdyz ostatnio tatuśko zakupił sobie Audi A4 2.5 TDI (bez quatro)98r. Autko jest uzbrojone w ASR i z tego co wiem ten uklad robi wszystko by zachowac trakcje itp. Pierwszy raz mamy z czyms takim spotkanie no a tu niespodzianka- po deszczu przy ruszaniu przednie kola bez problemu boksuja jak glupie, a nie powinny chyba? sam nie wiem dokladnie.... ulada wlanczalismy i wylanczalismy a i tak bez niczego mozna zerwac przyczepnosci przy starcie i autko nic nie ma przeciwko ;] niby nic zlego no ale nie wiemy czy ta kontrola w ogole zadziala wtedy kiedy trzeba (niekontrolowany poslizg). Mial kto kiedys stycznosci z tym ukladem, jak to powinno dzialac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 w mondeo mam tak że pomimo zerwania przyczepności auto wyrywa do przodu, jak się wyłączy wspomagacze to zanim ruszy zdąży zjarać lacze Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Tez Mondeo testowalismy ASR na sniegu i nie dalo sie zabuksowac swobodnie, czuc bylo wyraznie ingerencje ASRu podczas ruszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi