Piotr Dębowski Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Czy ktoś wie ile wlać oleju do lagi Yamaha XVS 1300 Midnight Star ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 ilość to 490.0 cm³ (16.57 US oz) (17.28 Imp.oz) poziom to 105.0 mm (4.13 in) rekomendowany olej wg manualu to Yamaha do zawieszenia 10WTpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 No , sezon 2012 uważam za zakończony . Wczoraj zrobiłem małą traske gdzie 3/4 odbyło sie w totalnej mgle . Szyba w tourerze to jednak na taka pogode to totalna pomyłka . Mgła sie skraplała dokładnie centralnie na środku szyby i żeby cos widziec musiałem odchylac głowę na bok . Po dłuższej jeździe zaczął boleć mnie kark . Założenie niższej albo obcięcie tej może spowodować duże rutbulencje . Oryginalne mocowania nie mają możliwości zmiany kąta nachylenia szyby co może mieć na to wpływ . Czy ktos jeździ z niższa szyba i oryginalnymi mocowaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 No , sezon 2012 uważam za zakończony . Wczoraj zrobiłem małą traske gdzie 3/4 odbyło sie w totalnej mgle . Szyba w tourerze to jednak na taka pogode to totalna pomyłka . Mgła sie skraplała dokładnie centralnie na środku szyby i żeby cos widziec musiałem odchylac głowę na bok . Po dłuższej jeździe zaczął boleć mnie kark . Założenie niższej albo obcięcie tej może spowodować duże rutbulencje . Oryginalne mocowania nie mają możliwości zmiany kąta nachylenia szyby co może mieć na to wpływ . Czy ktos jeździ z niższa szyba i oryginalnymi mocowaniami? Ja wracajac do domu mialem podobny problem, wracalem poznym wieczorem, w dosc obfitym deszczu i kompletnie nic nie bylo widac, tez musialem sie wychylac a zeby widziec wogole droge to sie trzymalem caly czas jakiegos tira, takze po tej przygodzie poluje na szybe w rozmiarze medium, bo ta pozwoli mi widziec lekko ponad nia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Przekroczyłem grubo 25 tys od zakupu - z salonu nówka , byłem nią w bieszczadach,mazurach,nad morzem ,z mojego doświadczenia mam dużą szybę .Zgodzę się sie że przeszkadza w mgle ale w deszczu , tu bym polemizował , ale ogółnie widzę w tym moto same zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Brodacz , chyba nie jechałeś w deszczu po zmroku .Przy tym jazda we mgle to pikuś . Moim zdaniem szyba jest żle wyprofilowana albo ma zły kąt nachylenia .Nawet jak używałem "niewidzialnej wycieraczki " to szyba w kasku czysta , po bokach szyby motocyklowej tez deszcz spływał bez broblemu a na srodku krople nawet nie drgnęły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 niestety u mnie ten sam problem :-( jazda w deszczu z tą szybą to dramat :banghead: W czasie ostatniej wyprawy na Rumunię wracając zaczęło lać i jedyny sposób na kontynuowanie dalszej jazdy to było zdjęcie szyby co nie jest problemem bo trwa chwilkę . Jedyny problem to jak w normalnych warunkach ją zabrać ze sobą ( odkręconą ) Wtedy nie miałem problemu bo wiozłem z tyłu torbę więc wcisnąłem szybę między torbę a oparcie pasażera i było ok . Ale normalnie to się chyba nie da :-( no chyba że na plecy i udawać żółwia :D Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 .....uawać żółwia albo prędzej odlecieć jak sie bardziej odkręci . Z tym wozeniem szyby "gdzieś" trzeba bardzo uważac . Są bardzo delikatne , nawet przy myciu trzeba obchodzić sie jak z jajkiem , bo jak nie to zostaja rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Kotass w zeszyłym roku 300 km w deszczu od Góry Kalwari do Dukli w Bieszczadach na miejcu byłem o 24 - łyknołem 750 p.s z domu wyjechałem o 2 w nocy to tyle na ten temat mam do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Witam wszystkich posiadaczy i sympatyków xvs 1300jako że ruch na tym forum się zwiększa postanowiłem się tu zalogować, do tej pory tylko tu zaglądałem.Posiadam MS-a prawie od roku i nakręciłem ponad 8000 mil.Kilka haseł mnie zaciekawiło a także, może znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.Jednocześnie zapraszam wszystkich na YDS forum tam też coś się dzieje w naszym temacie. np na wiosnę spróbujemy zorganizować zlot posiadaczy MS 1300a w temacie szyby- brodacz- może macie szyby w innej wysokości , i patrzysz ponad nia używki z Polski się zdażają znam 2 takich właściceli :) ps pozdrawiam znajomych ;) Edytowane 24 Października 2012 przez pyra.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Szybe mam orginalną dużą ,moto nowe kupiłem w zeszłym roku salonie w Poznaniu -Rapid na ul. milczańskiej ,serwis jest na ul.Dziadoszańskiej p.s jesli będzie taki zlot .pyra pisz wcześniej jak będziesz wiedział - nie jestem zbytnim zwolennikiem zlotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 - nie jestem zbytnim zwolennikiem zlotów ja też nie :laugh:termin prawdopodobnie będzie określony na przełomie roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Szybe mam orginalną dużą ,moto nowe kupiłem w zeszłym roku salonie w Poznaniu -Rapid na ul. milczańskiej ,serwis jest na ul.Dziadoszańskiej p.s jesli będzie taki zlot .pyra pisz wcześniej jak będziesz wiedział - nie jestem zbytnim zwolennikiem zlotów Brodacz jak nie jesteś zwolennikiem takich zlotów to co cię to interesuje . Nie wiem dlaczego podkreślasz , że kupiłes nowe moto w salonie Rapid w Poznaniu . Kogo to obchodzi ? Mam nadzieję , że nie stosujesz tu żadnej krypto reklamy .Pyra , zanim będzie zlot to najpierw będzie "Koniec Śiwata" koło ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Brodacz jak nie jesteś zwolennikiem takich zlotów to co cię to interesuje.......Pyra , zanim będzie zlot to najpierw będzie "Koniec Śiwata" koło ciebie .na Koniec świata -zapraszam tu nie treba wielkiego ustawiania :biggrin:a zlot będzie - mam nadzieję - inny niż wszystkie. bo mamy baaardzo dużo wspólnego :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 To że napisałem gdzie kupiłem moto nie było moim zamiarem robić reklamy itp .Wiesz co to jest turystyka motocyklowa ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi