_Pablo_ Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 instrukcje w j.polskim powinienem mieć jeszcze gdzieś w garażu . Pisz na priva to się dogadamy Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-OLO- Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Waldi,kliknij na nick użytkownika do którego chcesz wysłać PW (Prywatna Wiadomość), otworzy się profil, tam masz "wyślij wiadomość".Wiadomości do Ciebie masz w górnej części ekranu po prawej stronie - ikonka koperty. PS. Mam instrukcję użytkownika w pdf PL i EN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Czołem. Czy ktoś z Was wie jak przerobić lampę przednią amerykańską na krajową. Trzeba zmienić wkład, czy szkło, czy całą lampę (pewnie bez obudowy...)?Gdzie to coś kupić? W necie nie znalazłem.... :/W lampie jest ponoć elektronika i trzeba uważnie demontować....Macie jakieś doświadczenia?PozdroKaro Edytowane 12 Listopada 2016 przez Karo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-OLO- Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) W USA są światła symetryczne w motocyklach. W Polsce obowiązują lampy niesymetryczne dostosowane do ruchu prawostronnego, tzn mocniejsze doświetlenie prawej strony. Wg prawa Twój pojazd nie może być dopuszczony do ruchu po drogach publicznych.To tyle jeśli chodzi o prawo. Moja rada.Zostaw lampę tak jak masz diagnosta najprawdopodobniej sprawdzi strumień światła, działanie krótkich i długich i tyle.Oczywiście zawsze istnieje możliwość że się czepi, ale wtedy przyjedź do nas :)Policja na drodze organoleptycznie nie jest w stanie określić jaki masz wkład, chyba że jest to policjant kumaty i chcący poczyta atesty na kloszu, ale tu jest nikłe prawdopodobieństwo.Najczęściej problem jest z postojówkami amerykańskimi (kierunki świecące) << to odłącz (wypnij kabelki).Twoja amerykańska lampa chyba nie ma postojówki w lampie głównej, ale powinna mieć miejsce na zamontowanie. Wyłam zaślepkę zamontuj żarówkę podłącz kabelek od zdemontowanych postojówek z kierunków. Praktyka:Światła w moto są tematem wielu dyskusji. Przykładem są lightbary, które są niezgodne z naszym prawem, a większość nas je posiada. Diagności oraz policja przymyka na nie oko. Kolejnym podświetlenia silnika. Oba w/w są traktowane jako oświetlenie dekoracyjne, można mieć - nie można stosować na drogach publicznych. Blisko masz do nas :) wpadaj, wytłumaczymy i zmodyfikujesz :) Pozdrawiam.-OLO- Edytowane 12 Listopada 2016 przez -OLO- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dzięki:)Co roku jakoś daję radę ale przepisy ponoć mają być bardziej radykalne, stąd pytanie bo w zimę można coś pogrzebać....Jakby co będę się odzywał Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Tqmeh , dlaczego mi nie wspomniałeś ,że to forum jeszcze żyje :laugh: cześć Pablo :)Duńczyk i co wyszło z szumami ? i jaki był przebieg ? (WD40 to był zły pomysł :mad: )maro19701 fabryczne utwardzanie wystarczyło ? należy wspomnieć, że najłatwiej jest to zrobić na podnośniku po zdemontowaniu osłony pasa....tak, tak , z lewej strony. A gdyby komuś twardość fabryczna była za mała to posiadam na zbyciu sprężynę wzmocnioną - idealna dla.......postawnego motocyklisty z trochę większym plecaczkiem :laugh:Co do świateł, czy ktoś widział kiedyś różnicę między amerykanem a euro ? ja tam zaglądałem i jej nie zauważyłem :sad: a w ramach postojówki mam przyklejoną diodę w lampie głównej. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez pyra.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Cześć, pyra.pl jak tylko coś się tu pojawi odpisuje w miarę możliwości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liteon44 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Witam Panowie i Panie!!!Powiem szumnie - sezon rozpoczęty!!! 4 marca w sobotę postanowiłem odpalić swojego krążownika - efekt... - może pół obrotu rozrusznika i piękny dźwięk, wydobywający się z rury wydechowej dobiegł mych uszu - po kilku miesiącach miód na moje serce!!! :biggrin:Pierwsze ok 50km na rozgrzewkę zaliczone!!! Dodam, że pogoda była wyśmienita - ok 13 stopni, słoneczko i zero wiatru - IDEALNIE!!!!!Teraz nie pozostaje nic innego jak tylko czekać to taką pogodę i można zaganiać!!!Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego sezonu w 2017 roku!!!Do zobaczenia w trasie!!!Co do świateł, czy ktoś widział kiedyś różnicę między amerykanem a euro ? ja tam zaglądałem i jej nie zauważyłem :sad: a w ramach postojówki mam przyklejoną diodę w lampie głównej. pyra.pl a mógłbyś podesłać fotkę, jakiś opis jak to zrobiłeś, bo ostatnio na przeglądzie gościu marudził i mówił, żeby zamontować w kloszu postojówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Moto na serwisie, ale jest to dioda led wklejona u dołu odbłyśnika, wpięta w obwód postojówek w kierunkowskazach, a tam wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-OLO- Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Różnica jest w odbłyśniku, USA-symetryczne EU-niesymetryczne oraz postojówki. Różnicę zobaczysz np. jak postawisz obie wersje obok siebie i zaobserwujesz jak światło pada na ścianę. Wyraźnie widać różnicę. W lampie USA powinna być zaślepka do wyłamania, w to miejsce można zamontować postojówkę i podłączyć pod postojówki z kierunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Mario Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam ziomów. Dla Was temat banalnie prosty, a ja mam "zagwozdkę". Moja gwiazdeczka jest cholernie miękka i dobija po niemal każdym bujnięciu. Ważę 100 kg, moja żonka też mała nie jest więc już czas podkręcić sprężynę. Czy ktoś z Was już ją regulował? Zastanawiam się jak do niej dojść? Czy wybebeszyć akumulator od środka czy jakoś od dołu szukać podejścia. Będę wdzięczny za każdą poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Cześć, regulacja jest możliwa bez rozbierania amortyzatora będzie łatwiej jak Yadwinia będzie podniesiona a sprężyna czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Mario Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Cześć, regulacja jest możliwa bez rozbierania amortyzatora będzie łatwiej jak Yadwinia będzie podniesiona a sprężyna czysta. Czyli od dołu ją podejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-OLO- Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak z boku, lekko ku dołowi ... uh jak to brzmi :(. Rękę trzeba wsunąć z kluczem i celować.Podnieś na podnośniku jak tqmeh radzi, zakładam ze masz klucz do regulacji i nie kombinujesz "młotkiem i przecinakiem". UWAGA:Nie można przekroczyć zakresu minimum i maximum < to mówi fabryka.Oraz jak przerzucisz zakres sprężyna "skoczy", uważaj na dłoń !! Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez -OLO- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Mario Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Dzięki. Spróbuję dzisiaj to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi