Robert Michalak Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Cześć, możesz poszukać, zlecić wykonanie wyższego oparcia i przykręcić go w miejsce oryginalnego. Tak też zrobię lecz zastanawiałem się, czy ktoś ma jakiś patent konstrukcyjny, który jest już pozbawiony tak zwanych "wad wieku dziecięcego". Na racie zamówiłem u ślusarza arkusz czarnej blachy 3mm o wymiarach 40x50cm i będę teraz wycinał pożądany kształt. Na blachę na razie wydam 25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Co do blachy proponuję z nierdzewki, odpada temat korozji można ewentualnie wypolerować lub wypiaskować widoczne elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOFRANK Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. Jestem tu świeżakiem. Właśnie rozstałem się z moją SUZI DL 1000 :sad: . Zamierzam przesiąść się właśnie na Midnight Stara 1300 i czytam różne opinie i artykuły. Najlepiej jednak zapytać samych jeźdźców gdy ma się niedosyt. Interesuje mnie zasięg XVS1300 na jednym zbiorniku. Lubię długie przebiegi i nie mogę się doczekać na zmianę moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Cześć, wszystko zależy od techniki jazdy, terenu, prędkości, na spokojnie jadąc 300km do rezerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Michalak Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. Jestem tu świeżakiem. Właśnie rozstałem się z moją SUZI DL 1000 :sad: . Zamierzam przesiąść się właśnie na Midnight Stara 1300 i czytam różne opinie i artykuły. Najlepiej jednak zapytać samych jeźdźców gdy ma się niedosyt. Interesuje mnie zasięg XVS1300 na jednym zbiorniku. Lubię długie przebiegi i nie mogę się doczekać na zmianę moto.Ja moją XVS 1300 Tourer jestem w stanie zrobić jakieś 270 km. jadąc do 110 km/h. Cześć wszystkim! Właśnie odebrałem od tapicera oparcie.Tak jak pisałem wcześniej za blachę zapłaciłem - 25 zł.Lakier akrylowy w spraju i rozpuszczalnik do odtłuszczenia przed malowaniem - 18 zł.Wspawanie przedłużonych nakrętek i gięcie (profilowanie) oparcia - 40 zł.Oklejenie pianką i obszycie sztuczną skórą - 200 zł. Łącznie wyszło 283 zł. Załączam zdjęcia.https://www.dropbox.com/sh/99e4yjgrr9cifsz/AACJlcSkdZw27BuBPoEQvH9ba?dl=0 Żona przymierzyła się i stwierdziła, że teraz będzie jej wygodnie.Po zamontowaniu tego "byczego" oparcia troszkę się przeraziłem, że takie wielkie. Ale myślę sobie, że ja i tak będę patrzył do przodu i nie będę tego oparcia oglądał. Z biegiem czasu się przyzwyczaję a plecaczkowi będzie wygodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Jak będzie wygodnie to cała reszta nie powinna stanowić problemu.Odnośnie spalania to już każdy sam decyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOFRANK Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Cześć, wszystko zależy od techniki jazdy, terenu, prędkości, na spokojnie jadąc 300km do rezerwy Dzięki wielkie. Taki zasięg całkowicie mnie zadowoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro19701 Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Cześc.W jaki sposób utwardzić tylne zawieszenie,troche nam sie przytyło,jak plecaczek wsiądzie to tył siedzi za mocno,jest na to jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-OLO- Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) . Edytowane 28 Maja 2016 przez -OLO- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro19701 Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 .dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 witam .! wracając z ostatniego wyjazdu usłyszałem dziwne dźwięki w przednim kole ,chyba z lewej strony , do 50 km. na godz. słychać nawet w kasku , jakby coś ocierało , jakby stłumione rzegotanie lub stłumione piszczenie , oglądałem ale nic tam nie widać , przetarłem papierem ściernym tarcze ale nic to nie dało proszę o podpowiedź co się może dziać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-OLO- Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 witam .! wracając z ostatniego wyjazdu usłyszałem dziwne dźwięki w przednim kole ,chyba z lewej strony , do 50 km. na godz. słychać nawet w kasku , jakby coś ocierało , jakby stłumione rzegotanie lub stłumione piszczenie , oglądałem ale nic tam nie widać , przetarłem papierem ściernym tarcze ale nic to nie dało proszę o podpowiedź co się może dziać . http://teczka.pl/motoryzacja/Zuzycie-lozyska-w-kole-motocykla-czym-grozi-objawy "... Zniszczone łożysko traci swoje właściwości, w wyniku czego zwiększa tarcie elementów składowych. Tarcie to jest powodem wyraźnego przegrzewania się całego koła, zniszczone elementy zaczynają trzeć wydając z siebie głośny szum lub nawet trzaski. Są to właśnie pierwsze symptomy uszkodzeń. W przypadku awarii w przednim kole ich namierzenie nie jest szczególnie problematyczne. W odróżnieniu od szumu, jaki mogą generować tarcze hamulcowe i klocki, dźwięki te zaczynają wydobywać się z okolic przedniego koła już po starcie, przez chwilę zwiększając natężenie. Szybsza jazda niekoniecznie zwiększy poziom hałasu. Szum z przedniej części motocykla może być również generowany przez głośno pracujący rozrząd lub kosz sprzęgłowy, lecz tutaj można wyraźnie zauważyć korelacje z pracą silnika, a nie z obrotami koła... " orazDźwięki które słyszysz mogą nie pochodzić z przedniego koła, mogą być odbite, do głowy przychodzi mi jeszcze wentylator, u mnie jak pracuje mam wrażenie że jest bardziej z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 http://teczka.pl/motoryzacja/Zuzycie-lozyska-w-kole-motocykla-czym-grozi-objawy "... Zniszczone łożysko traci swoje właściwości, w wyniku czego zwiększa tarcie elementów składowych. Tarcie to jest powodem wyraźnego przegrzewania się całego koła, zniszczone elementy zaczynają trzeć wydając z siebie głośny szum lub nawet trzaski. Są to właśnie pierwsze symptomy uszkodzeń. W przypadku awarii w przednim kole ich namierzenie nie jest szczególnie problematyczne. W odróżnieniu od szumu, jaki mogą generować tarcze hamulcowe i klocki, dźwięki te zaczynają wydobywać się z okolic przedniego koła już po starcie, przez chwilę zwiększając natężenie. Szybsza jazda niekoniecznie zwiększy poziom hałasu. Szum z przedniej części motocykla może być również generowany przez głośno pracujący rozrząd lub kosz sprzęgłowy, lecz tutaj można wyraźnie zauważyć korelacje z pracą silnika, a nie z obrotami koła... " orazDźwięki które słyszysz mogą nie pochodzić z przedniego koła, mogą być odbite, do głowy przychodzi mi jeszcze wentylator, u mnie jak pracuje mam wrażenie że jest bardziej z przodu.szum wentylatora słyszę ale to jest inny głos myślałem też że to może klocki ,dlatego chciałem przetrzeć chociaż tarcze , powyżej 60 km. tego nie słychać nawet w okolicy łożyska psiknołem WD- 40 i pomysłu mi brak , od strony silnika raczej w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-OLO- Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Przy wzroście prędkości występuje coraz silniejszy efekt żyroskowy.Jeśli to nie klocki, z nutą maniaka sugeruję sprawdzić łożyska. Ostatecznie moto na podnośnik, kręcić kołem, słuchać, patrzeć i dedukować ... może to coś rozjaśni. Więcej pomysłów nie mam. Pozdrawiam.-OLO- Edytowane 5 Czerwca 2016 przez -OLO- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Boss Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Moi Drodzy, chciałbym poinformować, iż od początku sezonu 2016 jestem posiadaczem XVS 1300 2007r. Oczywiście na początek mam ogromną prośbę o uwagi / sugestie co do użytkowania tego typu "maskotki". Nie chciałbym, aby przez moje zaniedbanie coś się przytrafiło mojej pięknej. Oczywiście przygotowanie do sezonu odbyło się na początku roku ( wym. oleju. płynów, reg. pasa itp.)Jeżeli mogę liczyć na mądre rady będę wdzięczny przeogromnie. Jeszcze ostanie pytanie: gdzie "dorwać" instrukcję obsługi w języku polskim? :sad: Szukam i szukam i nic. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi