Zaqs Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam.Mam taki problem, że skuter pobiera mi stanowczo za dużo oleju, a co za tym idzie benzyny.Więc chciałem się zapytać czy ktoś wie może jak wyrególwać gaźnik bo na gaźniku chyba jest śrubka do regulacji oleju i benzyny, żeby nie zatrzeć silnika(bo wydać 500zł na nowy mnie nie swędzi ;p) jeżeli wiecie to podajcie to w obrotach śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 a to masz 4T ze ci olej zre ?:evil: sprecyzuj chłopie o co ci chodzi bo nawet nie wiem jak ci odpowiedzieć...chodzi dobrze? to nie szukaj dziury w całym:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaqs Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 to nie 4t tylko 2t z tym ze nia na mieszanke jeździ tylko samo sobie dozuje olei do paliwa, i chodzi mi o to że pobiera za dużo oleju, tzn wlałem jakieś 1000km temu 0.7l mobila do 2t i po tym 1000km juz mi sie kontrolka zaświeciła, to chyba jest coś nie tak, nawet na te 1000km to żre za dużo tego oleju, i na tym gaźniku jest taka śrubka do regulacji, z tym że jak ja przekręce za mało to może mi brać za mało oleju i mi się silnik zatrze, a jak dam za dużo to za szybko mi schodzi olei, a niemam tyle kasy żeby lać olei po 60zl co 1000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 wiesz co zrob? wypierdol dozownik w pizdu i lej mieszanke do baku problem z głowy a pozatym 0.7 na 1000km to w stu procentach normalny wynik oblicz sobie jak na jeden litr paliwa potrzeba 0.02 litra (20mililitrów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaqs Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Żadnej mieszanki lał nie będę. Ponieważ ja robie co dzień około 70km więc pomyśl ile ja się bym musiał z tym męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-AraB- Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 wcale nie jest meczace, poprostu do schowka buteleczke z olejem i lejesz jak tankujesz, a ile ci spalil na tych 1000km benzyny jest stosunek 50 litrow benzyny do 1 litra oleju i sprecyzuj jaka to aprilia rally ale Rc czy jaka i ktory rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 ziomek:D to jest normalny wynik mniej nie spali ci nigdy oleju... ja bym nawet powiedział ze całkiem mało tego oleju zuzył... ja jak jade na stacje to olej w plecaku menzurka do odmiezania zalewam do pełna obliczam ile weszlo np 6 litrów (bak 8l) bach menzurka 120ml i rura i chu*a czasu to zajmuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol93 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 nie ma śrubki od regulacji dawki oleju:) jest tylko śrubka od mieszanki(powiwtrze, paliwo) a jak się zmiejsza dawkę oleju to nie wiem:)najlepiej wywal dozownik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi