CiasnyBaniak Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie chcę się bawić w moralizatora ale nagłe i szybkie niciśnięcie klamki to częsta przyczyna gleb. Wiem coś o tym bo kiedyś wyglebiłem w ten sposób dwa razy i w sumie nie żałuję bo te szlify uświadomiły mi że daleko mi jeszcze do dobrego opanowania motocykla. Jedyna rada to kupić moto z ABS albo po prostu trenować hamowanie bez przenoszenia ciężaru ciała na kierę, kontrolowane poślizgi przedniego koła itd itp Jeśli moto jest proste i nie opieramy się na kierownicy podczas hamowania to mimo zblokowanego koła powinniśmy jechać prosto nawet parę metrów. Troche trenuje czasami kontrolowane poślizgi przedniego koła ale moim ubezpieczeniem są nieco krzywe tarcze hamulcowe. Moze to paradoxalnie zabrzmi ale one działają teraz dokładnie jak abs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 na pewno pozwola ci sie zatrzymac w kryzysowej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 dobra, każdemu sie może zdarzyć.Poskładasz i będziesz jeździł dalej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
do78minika Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jak ktoś nigdy nie jeździł moto to nie zdaje sobie sprawy że jeździ sie inaczej niż samochodem..echale dobrze że jesteś cały i zdrowy :smile: a kolanko i łokieć do wesela się zagoją ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) dokladnie tak nie ma co biadolic. teraz szybko poskladam maszyne do kupy na razie chociaz tak zeby dalo sie juz jezdzic a ze pieknie nie bedzie wygladac to coz....tymczasowo tylko i suzi wymaluje :biggrin:.... pozdrawiam Edytowane 30 Czerwca 2008 przez fabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 dokladnie tak nie ma co biadolic. teraz szybko poskladam maszyne do kupy na razie chociaz tak zeby dalo sie juz jezdzic a ze pieknie nie bedzie wygladac to coz....tymczasowo tylko i suzi wymaluje :).... pozdrawiam I kup sobie koniecznie crash pady, teraz to koszt około już nawet 170 złotych a więc mało jak za sam wiesz... ;) Powodzonka w picowaniu maszynki i do zobaczenia na trasie :icon_idea: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) a generalnie jestem ciekaw kolego jak wygladalyby obrazenia motorku gdybym mial crashpady. napewno boczek by ocalal i stopka od hamulca noznego, od recznego to nie wiem a lusterko i tak by pewnie polecialo. szacujac na oko masz racje oplaca sie :clap:. pozdrawiam Edytowane 30 Czerwca 2008 przez fabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi