B@ca Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Smaruj zawsze tuż po jeździe na łączenia ogniw od wewnętrznej strony łańcucha i będzie dobrze. hmm .. czy te operacje czyszczenia, suszenia etc. są potrzebne przy automatycznej oliwiarce (np scottoilera) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 hmm .. czy te operacje czyszczenia, suszenia etc. są potrzebne przy automatycznej oliwiarce (np scottoilera) ? NIE. Ja już zapomniałem co znaczy smarowanie łańcucha. Znaczy oczywiście mam scottoiler.Jedyny mały, malutki problemik to cobym wiedział że toto działa to daję ciut więcej na dozowniku i troszkę brudzi wahacz. Tak wskaźnik działania. Brudzi ... znaczy że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietra Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A ja sobie ustawiłem scottoilera na 2 i smaruje i nie brudzi. A łańcuch od czasu do czasu jak myję moto pociągnę szprycą i jest czyściutki.Może to i nie jest jakieś bardzo ortodoksyjne zachowanie ale wdupiemamto Generalnie - scottoiler rządzi - zasobnik napełniam co 3-4 tyś kilometrów. Cytuj ------------------------------------------- Polfa Grodzisk 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 w takim razie całkiem poważnie odpowiem: a co mam smarować smarem do łańcucha (w domyśle: w przeniesieniu napędu na tylne koło)?jszOponę :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi