aponte Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Kolego kpisz czy o droge pytasz ?Widziales kiedy regler od samowzbudnego altka ?To mala kostka z aluminiowa chlodnica i jezeli cos chcesz z niej wyjac to musisz ja rozbic, przy okazji elektronike szlag trafi. Nic tam w srodku nie da sie zmienic. Jedyna dostepna modyfikacja to zdjecie dodatkowego przewodu pradowego od ogranicznika napiecia co spowoduje zwiekszenie ladowania na wyzszych obrotach i ew pozegnanie sie z modulem.Za duze ryzyko jak na moje wyksztalcenie. Adam M.Oj stary widzę,że wiek masz pożądny, ale mało chyba jeszcze widziałeś. Jak coś się w lektronice psuje to można to naprawić. Nie wiem czy akurat w tym moto się to opłaca czy nie lepiej zmienic na inny. A tak apropo to on ma zaduże ładowanie a nie zamałe.No chyba , że ja źle cztam. 2x2.5 przewody i sterownik rozwiąze problem z lightbarami i mozna zakładać choinkę aby tylko alternator dał radę, no i przydał by się do nich włacznik żeby czały czas nie świeciły. a Edytowane 3 Lipca 2008 przez aponte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Oj stary widzę,że wiek masz pożądny, ale mało chyba jeszcze widziałeś. Jak coś się w lektronice psuje to można to naprawić. Nie wiem czy akurat w tym moto się to opłaca czy nie lepiej zmienic na inny. A tak apropo to on ma zaduże ładowanie a nie zamałe.No chyba , że ja źle cztam. 2x2.5 przewody i sterownik rozwiąze problem z lightbarami i mozna zakładać choinkę aby tylko alternator dał radę, no i przydał by się do nich włacznik żeby czały czas nie świeciły. a aponte... wydaje mi sie ze podchodzisz do tematu nie analizujac tego o czym piszesz, oczywiscie ze alternator sie rozp... regulator jest po to aby utrzymac wzglednie stale napiecie i tu jest problem bo napiecie jest za wysokie... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 A tak apropo to on ma zaduże ładowanie a nie zamałe. No własnie zaduze... a co za tym idzie regulator jest walniety, poniewaz pozwala na wiekszy przeplyw pradu,taka jego rola, aby niepozwolil przepuscic na aku wiekszego pradu jak ~14V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi