Skocz do zawartości

Rumunia sierpień/ wrzesień

riffraff
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jestem zainteresowany wyjazdem z tym że wolne mam od 15 sierpnia i wtedy można by było wyjechać . :icon_biggrin: Ja tez byłem rok temu w Rumuni i było fajnie :( .Ceny niskie a i ludzie mili. A jaki jest plan podróży? Jaką trasą jedziecie bo nie chciał bym zwiedzać tych samych miejsc co w zeszłym roku. A do morza Czarnego macie zamiar dojechać. Może się załapie z Wami? :icon_mrgreen:

Pytanka odnośnie tego wyjazdu na PW

A co kolega Varadero taki tajemniczy?

Edytowane przez krisfazer

Jestem zainteresowany wyjazdem z tym że wolne mam od 15 sierpnia i wtedy można by było wyjechać . :evil: Ja tez byłem rok temu w Rumuni i było fajnie :icon_rolleyes: .Ceny niskie a i ludzie mili. A jaki jest plan podróży? Jaką trasą jedziecie bo nie chciał bym zwiedzać tych samych miejsc co w zeszłym roku. A do morza Czarnego macie zamiar dojechać. Może się załapie z Wami? :evil:

A co kolega Varadero taki tajemniczy?

No , proszę proszę już marudzimy - jasne że będą te same miejsca :biggrin: !!!! A z morzem już nie dam się oszukać zresztą Magda mi pomoże.

No , proszę proszę już marudzimy - jasne że będą te same miejsca :wink: !!!! A z morzem już nie dam się oszukać zresztą Magda mi pomoże.

A co to za dyskusja....Krisfazer i Riffraf do kąta-zapomnieliście kto jest kierownikiem i naczelnym świetlikiem wyprawy????? Noooooooo a casting dołączających do naszej grupy to chyba ja będę prowadził...hahhhahaha. A co do trasy - jest opracowana i tajna, znana będzie na dzień przed wyjazdem dla zainteresowanych.Rafkuuuu morze będzie i to naprawdę parę dni - bez oszustw.

P.S Pozdrowienia od Łukasza z Bukowiny

Jaki tajemniczy???? Ok..jaka trasa po Rumunii, ile osob jedzie i na jakich sprzetach, przyblizony koszt, noclegi ( hostele,campingi,namiot).

Co do trasy to zdaje się na plan wadera56.zdaje się zaczynamy od Bukowiny i wschodnią częścią Rumuni dojeźdzamy do morza Czarnego w tym roku chyba na południe od Konstancji.Jak na razie jadą dwa motocykle. Ja z Magdą z racji tego że Magda jest w odmiennym stanie jedziemy autem (z klimą :flesje: ),noclegi pod namiotem albo w "popasach" czyli małe domki z desek i łóżkiem. .Koszty kształtują się koło 2 tys,z paliwem ,piwem ,noclegami ,lodami w mieście i innymi

Co do trasy to zdaje się na plan wadera56.zdaje się zaczynamy od Bukowiny i wschodnią częścią Rumuni dojeźdzamy do morza Czarnego w tym roku chyba na południe od Konstancji.Jak na razie jadą dwa motocykle. Ja z Magdą z racji tego że Magda jest w odmiennym stanie jedziemy autem (z klimą :icon_eek: ),noclegi pod namiotem albo w "popasach" czyli małe domki z desek i łóżkiem. .Koszty kształtują się koło 2 tys,z paliwem ,piwem ,noclegami ,lodami w mieście i innymi

Dziękuję za odpowiedz na zadane pytanie do Riffrafa no i oczywiście od Krisfazera. Nie powiem interesująca propozycja,ale też muszę się zastanowic.

• 4 tygodnie później...

Jedziemy na ok. 3 tyg do Rumuni - może ktoś jest chętny.

Byliśmy tam w zeszłym roku i polecamy.

Hej.

Własnie niedawno odpadł mi kumpel z wyjazdu do Rumunii. Czy nadal szukacie kogos chetnego i w jakim terminie wyruszacie? Ja niestety dysponuje dwoma tygodniami (ostatni tydzien sierpnia-pierwszy tydzien wrzesnia). Jestem zdecydowany. Nie jest łatwo znalezć chetnych na tego typu wyjazd...zwłaszcza na szybko....niestety sporo u nas w kraju jeszcze jest uprzedzeń i stereotypów i z tym sie borykam co chwile...Nie wiem tez dokładnie jaka macie trase.

Pozdrawiam.

Grzegorz.

Otóż, my- ja i łysy- wyjeżdzamy z kraju coś około 16 sierpnia. Z resztą ekipy będziemy się zjeżdżać już w Rumunii.Ja mam wolne zdaje się do 3 września, ale wszystko jest do ustalenia.

Generalnie przekraczamy granicę w Satu- mare, parę dni w górach i jedziemy w kierunku morza. Zatrzymujemy się gdzie chcemy, ale raczej mijamy duże miasta. No, i trasa Transfogarska - koniecznie. Śpimy gzie popadnie, w hotelach, budkach i namiotach. Popróbować miejscowego jedzenia, popić ich wynalazków, tak to generalnie wygląda.