Skocz do zawartości

Problem z motocyklem Cagiva Freccia

Marcincagiva
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak wspomialem w temacie mam problem z Cagivą Freccią jest to model który ma ten sam silnik co Cagiva Mito ta starsza .. a problem jest mianowicie taki Cagiva rusza normalnie i przy 4-6 tys obrotów pierdzi niesamowicie i zamula =( następnie od 6-7 dostaje niesamowitego kopa =( Już dosłownie nie wiem czym moze być to spowodowane ... tylko jedno nasuwa mi się na myśl iż jest to kwestia braku silniczka do zaworu wydechowego ... Prosił bym o napisanie jak to jest dokładnie z tym zaworem i silniczkiem i czy to zamulanie włącznie z niemiłym odgłosem pracy przy 4-6 tyś obrotów jest spowodowane właśnie nimi .. jeśli nie to co mam zrobić aby to naprawić ... Prosze o szybką odpowiedz . Pozdrawiam

zawór ten jest własnie po to żeby nie było takiej róźnicy w mocy w różnych zakresach obrotów. jesli zawór jest sprawny moc oddawana jest równomiernie i nie ma dziury w mocy. jesli masz stale zawór otwarty tak sie własnie dizeje. popatrz czy silnczek nie dizała czy moze zawór sie zapiekl , przeczyśc i po sprawdzja wszystko.

własnie u mnie poprzedni własciciel całkowicie usunął silniczek z motoru .. nie wiem czym było to spowodowane =D Tak więc dziękuje bardzo za info =D i jeszcze jedna sprawa ... JAK TEN SILNICZEK JEST MONTOWANY ?? Pod co podłączany itd .... Prosze o ODP

Jeśli ktoś posiada jakieś informacje dotyczące Cagivy Frecci lub Mito tej starszej serwisówki schematy to bd wdzieczny jeśli poda mi namiary na to albo jakoś prześle =) Pozdrawiam

Edytowane przez Marcincagiva