Kjujik Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 (edytowane) Wyjazd urlopowy w 2008 roku. Różne priorytety i różne modele spędzania wolnego czasu urlopowego, kumulowały żółć w moim introwertycznym Ja by w końcu wybuchnąć i poróżnić mnie ze współtowarzyszem.Tymczasem postanawiam uszanować absurdalną prośbę i nie zamieszczać wspólnych fotografii oraz z mojej strony pomijam lokalizacje powiązane z rodziną towarzysza podróży.Reasumując ... nie bardzo jest co zamieszczać. Dzień 1.Kutno -> Sopot 466 kmPrzejazd, tankowania, rybka i nocleg. Dzień 2.Sopot -> wioska na Pomorzu 96 kmPrzejazd, tankowanie, spotkanie z pszczołą. Dzień 3.Pomorska wioska -> Słupsk -> Ustka -> Szczecin 318 kmRynek w Słupsku, fotografie i skok do Ustki.Mam słabość do mórz, jezior i oceanów. Fotki przy Plaży Zachodniej w Ustce. Szkoda że tylko chwila.Szczecin poznany z perspektywy miejsca noclegu. Dzień 4.Szczecin -> Reichenbach (D) 858 kmNa jeden raz przez Niemcy. O ile pierwsze 50 km od granicy jest w fatalnym stanie to pozostała trasa jest śpiewem i poezją. Idealnie wyprofilowane zakręty, mnogość pasów ruchu nie wspominając o logicznym oznakowaniu i kulturalnych puszkarzach, sprawiły iż jazda była czystą przyjemnością.Prędkość podróżna oscylująca pomiędzy 140-150 km/h moim XVS650A nie stanowiła problemu, spalanie niechaj pozostanie tajemnicą nawet dla mnie - po prostu nie chcę go znać. Jedynym cieniem dnia była właśnie po trosze jazda - wszystkie miejsca widokowe, majestatyczne zamki nie zwiodły mojego towarzysza prowadzącego i nie dane było nam zatrzymać się gdziekolwiek poza stacjami paliw. Dzień 5.Przejazd do Baumholder. Ilość km pomijalnie mała.Piękne miasteczko, nastawione handlowo-mieszkaniowo-kulturalnie na pobliską bazę NATO.Czarna Człowiek w odzieniu jak z Harlemu na ulicach niemieckiej mieściny nie szokuje.Niestety nie dane mi było odszukać śladów Elvisa tamże bo to Król właśnie w Baumholder służył. Dzień 6.Reichenbach -> Trier -> Wasserbilig (L) -> Sierck les Bains (F) -> Reichenbach 247 kmBajkowa Porta Nigra w Trierze, przeskok do Luxemburga i przelot do Francji cudną doliną Mozeli o wzgórzach okrytych winoroślą. Brak słów by opisać. Wrócę tam i pojadę własnym rytmem według upodobania do zabytków, uroczych miasteczek by móc zatrzymać się na lampkę mozelskiego a nie gnać z miejsca A do B.Najpiękniejszy dzień wyjazdu. Dzień 7.Reichenbach -> Pilzno (Cz) 574 kmPrzejazd, tankowanie, jazda, brak czasu na Wielką Synagogę czy katedrę.Kemping Ostenda z czasów czerwonych ale dobre i to. Dzień 8.Pilzno -> Praga -> Hradec Kralove -> Kudowa Zdrój (PL) -> Kletno -> Opole -> Kluczbork -> Sieradz -> Łódź -> Kutno 736 kmDzień decydujący w którym nawarstwiona irytacja wzięła górę.Od Pragi pojechałem sam planując jeszcze zawadzić o Kletno a później udać się w Bieszczady.Morale padło na pysk a na dodatek złego telefon odmówił posłuszeństwa i postanowiłem wracać do domu. Podsumowanie:Polska -> Niemcy -> Luxemburg -> Francja -> Czechy -> Polska.Mały Drag Star prawie jak turystyk.3295 km pięknej pogody i ogólnie porażki urlopowej.Ale ... człowiek uczy się na błędach.Za rok Sycylia i Corleone lub Hiszpania.Sam !!!!!!! EDIT: Fotografie już na mojej stronie. Pzdrkjujik Edytowane 12 Czerwca 2008 przez Kjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Prosze bardzo !!!!Taki maly a jaki ruchawy !!! :D :D No to teraz sie zastanawiam czy nie wycofac ogloszenia o sprzedazy :eek: Chociaz jak ja smigalem z takimi predkosciami to nie bylo to wcale spokojne smiganie.Dragusia dawala rade, ale .............. to nie jest przyjemnosc :P Moze next time together ??? :P ;) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi