Skocz do zawartości

ktos mial wyciek z vstar1100?

epterode
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

chlopaki jak go opdale to kapnie jedna kropla i wyglada mi to na miejsce laczenia od dolu dwoch blokow silnika bo on sie sklada z połówek ? tam na dole co jest imbusami skrecane ?? ktos tak ma ma przekulane 9tys km tylko jak one sa laczone ponoc dwa bloki na gładko nie ma tam uszczelki tylko pasta smaruja?

moge dociagnac te imsbusy troszke?

Edytowane przez epterode

chlopaki jak go opdale to kapnie jedna kropla i wyglada mi to na miejsce laczenia od dolu dwoch blokow silnika bo on sie sklada z połówek ? tam na dole co jest imbusami skrecane ?? ktos tak ma ma przekulane 9tys km tylko jak one sa laczone ponoc dwa bloki na gładko nie ma tam uszczelki tylko pasta smaruja?

moge dociagnac te imsbusy troszke?

Witaj

Ja miałem wyciek z Draga 650. Jest o tym temat na tym forum. Poszukaj może ci się przyda.

U mnie ciekło z dekla od filtra oleju i zciekało na sam dół i wyglądało że cieknie na styku dwóch bloków, ale jak wszystko dobrze wytarłem i popatrzyłem to okazało się , że właśnie cieknie z dekla od filtra oleju.

Winny był przekręcony gwint od tegoż dekla i niedostatecznie go dociągał co powodowało mały wyciek.

Nie mówię że u ciebie jest to samo , ale popatrz dokładnie. Pozdr. Porter

dzieki wielkie popatrze dokladnie dzisiaj jak mozesz mi dac linka do tego tematu bede wdzieczny bo nie umiem znalesc

dzieki

Witam

Musisz poszukać w dziale " mechanika ogólna " i słowo wpisz -- wyciek --

i napewno wskoczą podobne tematy i mój. Oczywiście u mnie chodziło o 650tkę nie o 1100.

Życzę powodzenia.

najsmiesniejsze jest to ze moto prawdopodobnie stalo przez jakis czas dzisiaj pochodzil na luzie przez 30 min i nic nie kapie??? suchutki ??

tak przy okazji jaki w nich jest olej vstar 1100 2006rok? syntetyk

Witam

O olejach możemy sobie długo gadać. Ja jeżdżę na Motul 10w/40. Mam przejechane 10 000km.

Ja w gorący dzień nie zostawiłbym mojego Draga na 30min. pracy na postoju.Przecież one są chłodzone powietrzem.Lepiej spokojnie pojeżdżić niż katować go na postoju.

Jeśli wyciek się sam uszczelnił to masz fart. Ja do dzisiaj nie mogę się uwolnić od śladowych ilości oleum pod pokrywką filtra oleju.

Pozdr. Porter

To na jakim oleju on wychodzi ze sklepu ?? synetyk ??

dzisaj znowu puscil kropke wyglada na to ze jak go odpale i jest cieply to nie kapnie a jak odpale na kilka sek i zgasze na zimnym to kapnie

a jagby mu zalac polsyntetyk ? gesciejszy ?

To na jakim oleju on wychodzi ze sklepu ?? synetyk ??

dzisaj znowu puscil kropke wyglada na to ze jak go odpale i jest cieply to nie kapnie a jak odpale na kilka sek i zgasze na zimnym to kapnie

a jagby mu zalac polsyntetyk ? gesciejszy ?

Wlej mu tego Motula co ci pisałem wcześniej i zobacz wtedy.

Półsyntetyk jest oczywiście gęściejszy od syntetyka. Na wycieki to niewiele pomaga , bo rozgrzany olej jest i tak jak woda , niezależnie od gęstości początkowej. No moze kapkę pomaga.

Zlokalizuj dokładnie miejsce wycieku.

Pozdr.Porter.

Na wycieki pomaga tylko dobre uszczelnienie a nie zmiana oleju.Jeśli któraś ze śrub nie trzyma to należy to najpierw naprawić,potem sprawdzic płaskość powierzchni dekielka,założyć nowe uszczelnienie i dekiel dokręcić odpowiednią siłą.Nie powinno nic cieknąć.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500