epterode Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) chlopaki jak go opdale to kapnie jedna kropla i wyglada mi to na miejsce laczenia od dolu dwoch blokow silnika bo on sie sklada z połówek ? tam na dole co jest imbusami skrecane ?? ktos tak ma ma przekulane 9tys km tylko jak one sa laczone ponoc dwa bloki na gładko nie ma tam uszczelki tylko pasta smaruja? moge dociagnac te imsbusy troszke? Edytowane 6 Czerwca 2008 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 chlopaki jak go opdale to kapnie jedna kropla i wyglada mi to na miejsce laczenia od dolu dwoch blokow silnika bo on sie sklada z połówek ? tam na dole co jest imbusami skrecane ?? ktos tak ma ma przekulane 9tys km tylko jak one sa laczone ponoc dwa bloki na gładko nie ma tam uszczelki tylko pasta smaruja? moge dociagnac te imsbusy troszke?WitajJa miałem wyciek z Draga 650. Jest o tym temat na tym forum. Poszukaj może ci się przyda.U mnie ciekło z dekla od filtra oleju i zciekało na sam dół i wyglądało że cieknie na styku dwóch bloków, ale jak wszystko dobrze wytarłem i popatrzyłem to okazało się , że właśnie cieknie z dekla od filtra oleju.Winny był przekręcony gwint od tegoż dekla i niedostatecznie go dociągał co powodowało mały wyciek.Nie mówię że u ciebie jest to samo , ale popatrz dokładnie. Pozdr. Porter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epterode Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 dzieki wielkie popatrze dokladnie dzisiaj jak mozesz mi dac linka do tego tematu bede wdzieczny bo nie umiem znalesc dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 dzieki wielkie popatrze dokladnie dzisiaj jak mozesz mi dac linka do tego tematu bede wdzieczny bo nie umiem znalesc dziekiWitamMusisz poszukać w dziale " mechanika ogólna " i słowo wpisz -- wyciek --i napewno wskoczą podobne tematy i mój. Oczywiście u mnie chodziło o 650tkę nie o 1100.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epterode Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 najsmiesniejsze jest to ze moto prawdopodobnie stalo przez jakis czas dzisiaj pochodzil na luzie przez 30 min i nic nie kapie??? suchutki ?? tak przy okazji jaki w nich jest olej vstar 1100 2006rok? syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 najsmiesniejsze jest to ze moto prawdopodobnie stalo przez jakis czas dzisiaj pochodzil na luzie przez 30 min i nic nie kapie??? suchutki ?? tak przy okazji jaki w nich jest olej vstar 1100 2006rok? syntetykWitam O olejach możemy sobie długo gadać. Ja jeżdżę na Motul 10w/40. Mam przejechane 10 000km. Ja w gorący dzień nie zostawiłbym mojego Draga na 30min. pracy na postoju.Przecież one są chłodzone powietrzem.Lepiej spokojnie pojeżdżić niż katować go na postoju.Jeśli wyciek się sam uszczelnił to masz fart. Ja do dzisiaj nie mogę się uwolnić od śladowych ilości oleum pod pokrywką filtra oleju.Pozdr. Porter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epterode Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 To na jakim oleju on wychodzi ze sklepu ?? synetyk ?? dzisaj znowu puscil kropke wyglada na to ze jak go odpale i jest cieply to nie kapnie a jak odpale na kilka sek i zgasze na zimnym to kapnie a jagby mu zalac polsyntetyk ? gesciejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 To na jakim oleju on wychodzi ze sklepu ?? synetyk ?? dzisaj znowu puscil kropke wyglada na to ze jak go odpale i jest cieply to nie kapnie a jak odpale na kilka sek i zgasze na zimnym to kapnie a jagby mu zalac polsyntetyk ? gesciejszy ?Wlej mu tego Motula co ci pisałem wcześniej i zobacz wtedy.Półsyntetyk jest oczywiście gęściejszy od syntetyka. Na wycieki to niewiele pomaga , bo rozgrzany olej jest i tak jak woda , niezależnie od gęstości początkowej. No moze kapkę pomaga.Zlokalizuj dokładnie miejsce wycieku.Pozdr.Porter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Na wycieki pomaga tylko dobre uszczelnienie a nie zmiana oleju.Jeśli któraś ze śrub nie trzyma to należy to najpierw naprawić,potem sprawdzic płaskość powierzchni dekielka,założyć nowe uszczelnienie i dekiel dokręcić odpowiednią siłą.Nie powinno nic cieknąć. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi