Skocz do zawartości

Kawasaki GPZ 1000RX

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mały problem z moją kawą . Motorek śmigał jak złoto do czasu jak wpadłem na pomysł żeby założyć filtr paliw ( normalnie go nie było ) , po założeniu na wężyku paliwowym filtra motor po przejechaniu około 30 do 40 kilometrów przestawał palić na wszystkie gary i po chwili gasł , po odczekaniu kilku minut na poboczu normalnie odpalał i jechał. Wywaliłem więc ten filtr i niby wszystko wróciło do poprzedniego stanu ( znowu śmigał ) lecz nie do końca , a mianowicie przy około 3000 obrotów dostaje czkawki a jak mu mocniej otworzyć przepustnicę to wszystko przechodzi i śmiga . Wymieniłem filtr powietrza ( myślałem że to to bo był brudny i miał dziurę ) lecz to nic nie pomogło.

Co to może kurcze być . :(

Witam

moze chinski filtr paliwa zamiast filtrowac zostawil Tobie cos w gaznikach, lub grzebales brudnymi lapkami przy montazu filtra i wtedy moglo cos sie dostac do srodka... tak czy inaczej chyba w gazniki trzeba zajrzec lub przynajmniej sprobuj zlac paliwo z komor plywakowych, moze bedzie poprawa...

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

Witam

moze chinski filtr paliwa zamiast filtrowac zostawil Tobie cos w gaznikach, lub grzebales brudnymi lapkami przy montazu filtra i wtedy moglo cos sie dostac do srodka... tak czy inaczej chyba w gazniki trzeba zajrzec lub przynajmniej sprobuj zlac paliwo z komor plywakowych, moze bedzie poprawa...

pozdrawiam

OK

No to w sobotę popróbuję coś z tym zrobić.

Jeszcze jedno : Czy czasem by nie pomógł taki środek do czyszczenia gaźników co się dolewa do paliwa .

Edytowane przez browarniak

OK

No to w sobotę popróbuję coś z tym zrobić.

Jeszcze jedno : Czy czasem by nie pomógł taki środek do czyszczenia gaźników co się dolewa do paliwa .

z tymi srodkami to jest tak, ze dodajemy je np w trasie gdy nam cos wypadnie awaryjnie, oczywiscie mozna go uzywac kiedykolwiek, ale w warunkach domowych lepiej wyczyscic gaznik zwlaszcza ze nalezy to robic okresowo...

Mechanika Motocyklowa

z tymi srodkami to jest tak, ze dodajemy je np w trasie gdy nam cos wypadnie awaryjnie, oczywiscie mozna go uzywac kiedykolwiek, ale w warunkach domowych lepiej wyczyscic gaznik zwlaszcza ze nalezy to robic okresowo...

Faktycznie nie pomogło więc będę musiał się zabrać za czyszczenie . Mam nadzieję że poskładam potem wszystko do kupy. ;)