browarniak Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 WitamMam mały problem z moją kawą . Motorek śmigał jak złoto do czasu jak wpadłem na pomysł żeby założyć filtr paliw ( normalnie go nie było ) , po założeniu na wężyku paliwowym filtra motor po przejechaniu około 30 do 40 kilometrów przestawał palić na wszystkie gary i po chwili gasł , po odczekaniu kilku minut na poboczu normalnie odpalał i jechał. Wywaliłem więc ten filtr i niby wszystko wróciło do poprzedniego stanu ( znowu śmigał ) lecz nie do końca , a mianowicie przy około 3000 obrotów dostaje czkawki a jak mu mocniej otworzyć przepustnicę to wszystko przechodzi i śmiga . Wymieniłem filtr powietrza ( myślałem że to to bo był brudny i miał dziurę ) lecz to nic nie pomogło.Co to może kurcze być . :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam moze chinski filtr paliwa zamiast filtrowac zostawil Tobie cos w gaznikach, lub grzebales brudnymi lapkami przy montazu filtra i wtedy moglo cos sie dostac do srodka... tak czy inaczej chyba w gazniki trzeba zajrzec lub przynajmniej sprobuj zlac paliwo z komor plywakowych, moze bedzie poprawa...pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarniak Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Witam moze chinski filtr paliwa zamiast filtrowac zostawil Tobie cos w gaznikach, lub grzebales brudnymi lapkami przy montazu filtra i wtedy moglo cos sie dostac do srodka... tak czy inaczej chyba w gazniki trzeba zajrzec lub przynajmniej sprobuj zlac paliwo z komor plywakowych, moze bedzie poprawa...pozdrawiam OKNo to w sobotę popróbuję coś z tym zrobić.Jeszcze jedno : Czy czasem by nie pomógł taki środek do czyszczenia gaźników co się dolewa do paliwa . Edytowane 6 Czerwca 2008 przez browarniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 OKNo to w sobotę popróbuję coś z tym zrobić.Jeszcze jedno : Czy czasem by nie pomógł taki środek do czyszczenia gaźników co się dolewa do paliwa . z tymi srodkami to jest tak, ze dodajemy je np w trasie gdy nam cos wypadnie awaryjnie, oczywiscie mozna go uzywac kiedykolwiek, ale w warunkach domowych lepiej wyczyscic gaznik zwlaszcza ze nalezy to robic okresowo... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarniak Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 z tymi srodkami to jest tak, ze dodajemy je np w trasie gdy nam cos wypadnie awaryjnie, oczywiscie mozna go uzywac kiedykolwiek, ale w warunkach domowych lepiej wyczyscic gaznik zwlaszcza ze nalezy to robic okresowo... Faktycznie nie pomogło więc będę musiał się zabrać za czyszczenie . Mam nadzieję że poskładam potem wszystko do kupy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi