Gość yeuop Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 opisu narazie nie ma, sa tylko fotki.. o, tu: http://picasaweb.google.pl/neverending.guapea powiem moze tyle, ze obaj jestesmy studentami, wiec nie mozna bylo szalec z kasa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 1500-1800 euro na osobe? drogo ;) w tym roku bylismy we dwoch na jednym motocyklu w maroko, razem 40 dni, a wydalismy chyba 5500zl, o ile dobrze pamietam.. ;) ... przy ówczesnym kursie euro to i tak wychodzi ... jakieś ...+/- 1700 eurasów ... fakt, że za dwie osoby ... :icon_rolleyes: ... Osobiście widzę, pewne możliwości obniżenia kosztów. Po pierwsze to zmniejszenie zużycia paliwa (mniejsza prędkośc), druga sprawa to omijanie płatnych autostrad - i francuskie i hiszpańskie biją niemiłosiernie po kieszeni, a po trzecie obniżenie standardu hoteli. Na kurs euro nie mamy wpływu :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 ... przy ówczesnym kursie euro to i tak wychodzi ... jakieś ...+/- 1700 eurasów ... fakt, że za dwie osoby ... :icon_rolleyes: ... Osobiście widzę, pewne możliwości obniżenia kosztów. Po pierwsze to zmniejszenie zużycia paliwa (mniejsza prędkośc), druga sprawa to omijanie płatnych autostrad - i francuskie i hiszpańskie biją niemiłosiernie po kieszeni, a po trzecie obniżenie standardu hoteli. Na kurs euro nie mamy wpływu :evil: we francji mozna trafic na bezplatne odcinki autostrad, w hiszpanii bodajze oprocz bardzo nielicznych fragmentow autostrady sa bezplatne.. ad hotele - nie jade na wczasy po to, by spac w hotelu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 W Francji większość Autostrad jest płatnych, Nacjonalki nie są. W Hiszpanii niektóre odcinki sa płatne, reszta nie :bigrazz: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 W Hiszpanii niektóre odcinki sa płatne, reszta nie :bigrazz: Ależ oczywiście Klaudiuszu tylko niektóre: Autostrady płatne według odcinków. Dodatkowe opłaty pobiera się za korzystanie z niektórych tuneli. ceny w euro odcinek opłata Burgos – A68 (koło Miranda de Ebro) (A1) 8,80 Saragossa – Tarragona (A2) 20,75 Kadyks – Dos Hermanas (Sewilla) (A4) 5,30 Villalba – Adanero (A6) 8,30 La Jonquera – Barcelona (A7) 11,28 Barcelona – Salou (A7) 12,30 Salou – Walencja (A7) 16,65 Walencja – Alicante (A7) 11,35 Malaga – Estepona (A7) 7,65 Estepona – Guadiaro (A7) 2,65 Bilbao – Irun (A 7,9 La Coruna – Santiago de Compostela (A9) 4,65 Santiago de Compostela – Vigo (A9) 6,65 Leon – Astorga (A12) 3,35 Pamplona – Tudela (A15/A68) 9 Barcelona – Montmelo (A17) 1,15 Barcelona – Tordera (A19) 3,25 Alicante – Cartagena (A37) 5,5 La Coruna – Carballo (A55) 2,90 Leon – Campomanes (A66) 9,60 Miranda de Ebro – Bilbao (A68) 7,90 Saragossa – Miranda de Ebro (A68) 15,90 tunele Tunel del Cadi 9,68 Tunel de Garraf (A16) 3,75 A teraz zsumuj sobie koszty z La Jonquera do Malagi :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
May Queen Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 A teraz zsumuj sobie koszty z La Jonquera do Malagi :biggrin: Litości. W Hiszpani nie zapłaciliśmy ANI GROSZA za przejazd (Andorra-Algeciras), a wracając jechaliśmy głownie większymi drogami (obstawiam, ze to były autostrady :P). Poza tym te "szybkie drogi" sa strasznie nudne.. Dlatego jadąc "tam" staraliśmy się obierać ładniejsze trasy (jakieś przełęcze itp.) dopóty, dopóki nie zaczęły się drobne problemy z motocyklem. Jeśli chcesz, to dokładnie przepiszę trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Prot ..... uparciuchu, no ok, no to nie wiem w jaki sposób przejechałem z Barcelony do Marbelli ...... płacąc tylko na trasie Malaga-Marbella.........przecież jechałem całym wschodnim i potem płd. wybrzeżem i nigdzie nie płaciłem oprócz wymienionego powyżej odcinka :biggrin: No chyba że coś przez 2 lata sie zmieniło ..... albo leciałem Nacionalkami co wyglądają jak Autostrady. Co roku jestem w Marbelli, ostatnio dużo śmigałem z rodziną na Płn. czy np. na Zach. i nigdzie nie płaciłem ..... no może jeszcze kawałek do Gibraltaru :bigrazz: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Paliwo paliwem, ale Wy przynajmniej nie macie problemu ze zjadaniem opon... Dla mnie wypad w Alpy szwajcarskie i przeloty po Niemczech rzędu powyżej 2zł30 gr cały czas = brak opony :D My lecimy połowę mniej :icon_mrgreen: i po 6000km też mamy łyso z tyłu. Pewnie dlatego, że jedziemy 2 razy dłużej od Ciebie :biggrin: Pozdro Prot ..... uparciuchu, no ok, no to nie wiem w jaki sposób przejechałem z Barcelony do Marbelli ...... płacąc tylko na trasie Malaga-Marbella.........przecież jechałem całym wschodnim i potem płd. wybrzeżem i nigdzie nie płaciłem oprócz wymienionego powyżej odcinka :biggrin: No chyba że coś przez 2 lata sie zmieniło ..... albo leciałem Nacionalkami co wyglądają jak Autostrady. Co roku jestem w Marbelli, ostatnio dużo śmigałem z rodziną na Płn. czy np. na Zach. i nigdzie nie płaciłem ..... no może jeszcze kawałek do Gibraltaru :bigrazz: Nie wiem jak teraz ale w 2006 podczas powrotu z Sagres`u przejechaliśmy od Badajoz przez Madryt po Francję w okolicach Pampelun`y za darmo. Poza tym mam dokładny atlas drogowy Płw. Iberyjskiego z tamtego roku w którym są zaznaczone płatne i niepłatne autostrady. Nie wiem na ile jest jeszcze to aktualne ale jak ktoś chce wiedzieć to mogę podać konkretne odcinki. Stosunek płatne/niepłatne na oko to powiedzmy 50/50. Pozdro Edytowane 29 Stycznia 2009 przez PrzemekB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi