Jakubpi Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Bardzo proszę o poradę jak podłączyć moduł zapłonowy z nowszej wersji Suzuki RM125. Problem polega na tym że mój stary moduł ma dziewięć przewodów (5 do cewki generującej i czujnika położenia wału, 2 do cewki generującej iskrę i 2 do wyłącznika silnika). Kupiłem wczoraj moduł i okazało się że ma siedem kabli i tylko dwa są w jednej wtyczce. Bardzo proszę o pomoc bo sezon motokrosowy mija z godziny na godzinę . Co do szczegółów nowego modułu to: 1 wtyczka z dwoma kablami czerwono-biały i czarno-czerwony zielony czarno-żółty czerwony biało-niebieski czarno-biały z oczkiem na końcu jak do masy Co do starego oryginalnego: 1 wtyczka czarno-czerwony czerwono-biały czerwony czarno-biały zielony to od cewek w silniku i czujnika 1 wtyczka biało-niebieski z czarno-białym od cewki indukującej iskrę 1 wtyczka czarno-biały z czarno-żółtym od wyłącznika zapłonu Bardzo proszę o pomoc bo jestem początkujący i z góry przepraszam za nie precyzyjne sformułowania Uparłem się że uratuje stary moduł i dwa dni wycinam go z gumy, może ktoś zna sposób jak tą gumę rozpuścić. Edytowane 25 Maja 2008 przez Jakubpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi