chlopekrostropek Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Mam takie pytanie. Wiem, ze w silniku nie ma nic z przypadku, ale jestem ciekaw jakie zastosowanie ma cos takiego (zaznaczone na zdjeciach). Miałem nie miłe przygody gdy pekł mi klin i latało to bardzo dziwnie, przez co w 2 serwisach stwierdzono mi "na oko" uszkodzenie wału. I tak przy okazji, jakie powinien miec wymiary klin na wale przy zębatkach? (stary jest nie do zwymiarowania). Jest to model TDR 125 4FU z 95 roku. http://www.fothost.pl/upload/08/21/29f2975e_sil1.jpg http://www.fothost.pl/upload/08/21/fb4703ab_sil2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Dolaczam sie do pytania. Rozkrecilem moje am6 i nie wiem w jakiej to ma byc pozycji. Jakie ulozenie ma miec do korbowodu?? Czy to nie ma znaczenia?? Edytowane 19 Maja 2008 przez kamilp7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 to jest Wałek wyrównoważający. Służy do niwelowania wibracji wału korbowego :notworthy: Na nim powinny być oznaczenia w postaci punktów jak to ustawić niestety konkretnej wiedzy nie posiadam gdyż nigdy czegoś takiego nie rozkręcałem :icon_razz: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlopekrostropek Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 u mnie są dwa punkty na obu zebatkach które powinny byc ustawione zaraz przy sobie. Skoro jest jakies oznaczenie to znaczy ze ma to znacznenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 MOzliwe ze sa punkty. Nie zwrucilem uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
55555 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 podaj mejla to ci pośle rysunek jak to ma być ustawione w wszystkich silnikach wyposarzonych w taki wałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Wyslij mi to na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi