Honda Wawa Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Hi, w mojej niuni zmienione były zegary i kupiłem ją jedynie z prędkościomierzem, z czasem dokupiłem obrotomierz tej samej firmy. I tu jest problem jak podłączyć ten obrotomierz ? Są 4 przewody, plus, masa, podświetlenie, i jeden prawdopodobnie impulsowy wchodzący na cewkę. Takim torem dedukcji podłączyłem, efekty : na niskich obrotach wskazówka lata jak szalona pomiędzy 0 a 2 tyś.dam gazu do 5 tyś trzyma obroty i wskazówka pokazuje dość dokładnie bez odchyleńdam prawie do oporu czyli 11tyś i wskazówka szaleje od zera do końca Czekam na jakieś pomysły. zdjęcie innej CB ale z tymi zegarami : http://img80.imageshack.us/img80/5259/obrotorn9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 ktoś coś umie, wie ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Przetnij przewód sygnałowy, i wlutuj rezystor 1M, u mnie było podobnie i teraz działa Ok :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Po ile są takie zegarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Hondzia do sprzedania w dziale giełda :flesje:ale może jeszcze spróbuje go zamontować przed sprzedażądałem 100zł do "Wieniek"chodzi o 1Mega ohm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 do "Wieniek"chodzi o 1Mega ohm ?Dokładnie 1 Mega ohm. Do mojego obrotomierza producent dodał taki w komplecie, na wypadek gdyby po podłączeniu obrotek wariował. Jest on po prostu przesterowany, gdyby podać taki sygnał na oscyloskop, to okazało by się, iż jest w nim sporo "śmieci", na które zbyt czuły układ po prostu reaguje skakaniem wskazówki, lub niestabilnością wskazań wyświetlacza.Powodzenia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 dzięki za pomoc, może jutro spróbuje to zamontować, myślałem że szybko sprzedam moto, ale mimo 3tyś wyświetleń na allegro ciężko jest sprzedać a mi tak na czasie zależy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi