cybermoto Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jaka powinna byc dysza w TZR 80 ? mam z tym już długi problem...Mam gaźnik 26mm. Miałem dyszę 155 i jak dawałem mniej gazu to lepiej ciągneła niz na pełnym, teraz mam założona dysze 140, na luzie jak dam 1/4 gazu to wkręci się idealnie i płynie na 14000obr. Jak dam gaz do pełna to powyżej 8tys zaczyna dziwnie przerywać, tak jakby świeca była walnieta. Jak jechałem nią 125km/h to zaczeła właśnie tak przerywac a jak się przyspiesza np. przy 110km/h to jeszcze nic się nie dzieje, tylko jak wejdzie na te obroty około 8,9 tys. Co to może być? za duża dysza? i na jakim rowku najlepiej jest mieć zapinke na iglicy? napiszcie jakie macie dysze w swoich TZR 80, bardzo mi to pomoże. I jeszcze jedno pytanie, jakie macie świece w TZR 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
55555 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 moim zdaniem dysza jest za duża.. mowa oczywiście o dyszy głownej. dla porównania podaj jaki masz rozmiar drugiej dyszy, miałem taki sam problem w skuterku kupiłem stozek stage 6 zamontowałem i sprawdziłem co bedzie sie działo na oryginalnej dyszy, była to dysza 62 po dodaniu pełnego gazu silnik sie dławił, trzeba było stopniowo bardzo powoli dodawać gazu z tego powodu że silnik dostawał za ubogą mieszankę, po zmianie duszu na 90 działo sie to samo tylko tym razem miezanka była za bogata pomogło założenie dyszy 80 oczywiście regulacje gaźnika też nie pomagały, dopiero po założeniu dyszy 80 i regulacji gaxnika wszystko było ok, dysze musza byc dobierane razem, na 100cm3 powietrza powinno przypadac 1340cm3 paliwa o ile dobrze pamietam wróc! oczywiscie na 100cm3 paliwa powinno przypadac 1340cm3 powietrza:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi