KubaR Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam.Chciałbym trochę odpicować brykę i założyć tylną lampę led i kierunki led.Moje moto wygląda tak linkZwróćcie uwagę na zdjęcie nr 1 oraz 4 ostatnie. Problem polega na tym, że nie wiem z którego rozwiązania skorzystać, które będzie najlepsze i najmniej kłopotliwe w montażu. Opcje1. - kupno lampy Edge 2 led tail light holder plastic kit (140zł)- posiada lampę wraz z uchwytem na blachę, kąt nachylenia uchwytu to ~30 stopni, kąt nachylenia stelaża pod błotnikiem to ~50stopni, czyli ten uchwyt od lampy znajdowałby się nad tym stelażem. Zrobiłem sobie atrapę takiej lampy i jeśli miałaby być głębiej schowana pod karoserią tu musiałbym chyba coś przerobić w mocowaniu lampy. Po drugie nie wiem czy można by wywiercić otwory na kierunki w tej bocznej części lampy. Całe to mocowanie plastikowe jest sporo węższe od karoserii więc i kierunki byłyby mocno schowane. 2. - kupno lampy Edge 2 led tail light bez kita (90zł) - czyli tylko lampę2.1 - mocowanie do oryginalnego skróconego błotnika - wymierzyłem że lampa led zmieści się spokojnie na błotniku i byłoby miejsce na mocowanie kierunków (oryginalne otwory), pytanie czy będzie to wyglądało estetycznie taka lampa wystająca czy lepiej jakby była trochę schowana i w jakiej linii uciąć błotnik. Blachę można by przykręcić do krawędzi błotnika lub do stelaża.2.2 - mocowanie do stelaża wykonanego własnoręcznie (opcja chyba najbardziej skomplikowana wg mnie) Lampy (wygląd i wymiary) oraz kierunki znajdują się tu link Proszę Was bardzo o pomoc, o jak najlepsze doradztwo.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi