Porter Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam. Jestem tu nowy , ale od dłuzszego czasu czytam Wasze forum i podoba mi się tutaj, dlatego zdecydowałem że spróbuję i ja zadać pytanie.W styczniu nabyłem w Niemczech w salonie małoużywanego Drag star 650 clasic ( przebieg 8500km. ) rok 2000.Przez ostatnie parę ciepłych dni zrobiłem nim ok 300km i zauważyłem że jak jest mocno rozgrzany to cieknie z niego olej prawdopodobnie z dekla od filtra oleju.Byłem w sewisie i powiedzieli mi że to częsta usterka tych modeli ponieważ tam nie ma żadnej uszczelki pod tym deklem(jeżeli nie liczyć jednego oringu przy filtrze ) , a cieknie ponieważ są przeciągnięte gwinty. Nie podjeli się naprawy , jakieś lakoniczne odpowiedzi o wymianie silnika i mnie olali.Może ktoś z kolegów miał do czynienia z takim problemem i ma sposób żeby go rozwiązać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi