Skocz do zawartości

Przelew pieniedzy do USA

Rekomendowane odpowiedzi

ty stary, no ja miałem podobną kartke.Ja powiedziałem w banku do pani w okienku,ze ja jestem ich klijentem i chce przesłac pieniazde, mam tą kartek od nich, tu sa pełne dane gdzie chce wyłać pieniazki i prosze mi pomóc wypełnic ten druczek :) babak ze mna wypełniała z 15 min, latała tu i tam i sie dopytywała sama ,ale wypełnilismy ok i poszło.

Idz z tym jeszcze raz do banku i popros jakiegos konsultanta /lub doradce.

pzdr

ty stary, no ja miałem podobną kartke.Ja powiedziałem w banku do pani w okienku,ze ja jestem ich klijentem i chce przesłac pieniazde, mam tą kartek od nich, tu sa pełne dane gdzie chce wyłać pieniazki i prosze mi pomóc wypełnic ten druczek :icon_razz: babak ze mna wypełniała z 15 min, latała tu i tam i sie dopytywała sama ,ale wypełnilismy ok i poszło.

Idz z tym jeszcze raz do banku i popros jakiegos konsultanta /lub doradce.

pzdr

Pokazalem im co dostalem od kolesia i nie potrafily tego odczytac.Mi do szczescia brakuje tylko IBANa. Czy moge go jakos odczytac z tych danych co mam :)

no to ugryz to od innej strony

Napisz kolesiowi maila ze w twoim banku do przelewów miedzy narodowych potrzebujesz :

1. swift

2. IBAN

3. AC No

4. itp

5. itp

Niech sie koles pofatyguje,albo tyrknie do banku i bedziesz miał to wszystko.

pzdr

No w srode wplacilem kase :bigrazz: Bylem w banku PKO w swoim miescie powiatowym i na wstepie rozmowy poinformowano mnie, ze takich wplat sie tutaj nie dokunuje :icon_mrgreen: Poszedlem do banku Zachodniego, gdzie odrazu trafilem na mila pania, ktora musiala miec juz z tym do czynienia :biggrin: Pieniadze wplacilem bez wiekszych problemow i nawet nie potrzebowalem numerow kont itd. Tylko imie adres...Dostalem od nich kod, ktory musialem wyslac do kolesia ze stanow, a on szedl z nim do placowki Western Union, podawal go i moje dane, a nastepnie odbiera pieniadze.Przelew idzie ok kilku minut, zaplacilem w banku za to jakos 70zl, ale nie narzekam.Latwy prosty sposob wplaty :)

• 3 tygodnie później...

Mam rowniez jedno zasadnicze pytanie, chociaz moze byc troche opuznione :clap: Paczka zostala wyslana przez USPS dostalem jej numer. Wpisujac go na stronie USPS-u otrzymuje za kazdym razem taka wiadomosc: Status: Electronic Shipping Info Received

The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on April 2, 2008 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

Czy ja musze ja jakos potwierdzac ?? Bo siedze jak przyslowiowy Buc, a moze nalezy cos z mojej strony zrobic?? :lalag: