Skocz do zawartości

Bluetooth do Airoh Jet 55S

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kask Airoh Jet 55S - polecam, bo jest rewelacyjny (bardzo komfortowy, wygodny, posiada opuszczaną blendę..)... przymierzam się do zakupu dedykowanego modułu Bluetooth. Chodzi mi oczywiście o jakość komunikacji z drugim takim zestawem i z telefonem przy większych prędkościach i wyprutych tłumikach :) W kasku mam przyzwoitą ciszę...

Chętnie poznam opinie od już użytkujących to rozwiązanie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

R.

Edytowane przez roberto1002

NO SALSA - NO FUN

Testwałem SC66 z zestawem bluetooth w ubiegłym roku - więc ze względu na zbliżoność skorupy możesz sobie odnieść moje uwagi do swojego kasku. Moim zdaniem zdecydowanie lepsza jakość niż w przypadku interkoma. W miejskich prędkościach komunikacja perfekcyjna - raczej trzeba ściszać telefon niż martwić się, że rozmowa będzie niezrozumiała.

Na trasie w moim przypadku było przyzwoicie. Ja nadal nad wyraz dokładnie słyszałem rozmowę (głośniczki pierwsza klasa!), zdarzało się jednak, że odbiorca kazał powtórzyć co mówiłem, bo przeszkadzał mu hałas ruchu.

W wyższych prędkościach to już dlatego kwestia indywidualnej ochrony od wiatru i poziom głośności silnika. U mnie VFR z wyższą szybą dość dobrze chroni od wiatru - jak będzie u Ciebie i to biorąc pod uwagę, że jednak ze względu na kask otwarty więcej hałasu wpada do środka? Musisz się przekonać sam.